El Departament de Cultura impulsa "Vibra", una aplicación que engloba la oferta cultural de Catalunya

La aplicación tiene en cuenta el territorio, la proximidad y la fecha, de manera que propone experiencias culturales en función de las preferencias del usuario

Ahir la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, va presentar Vibra, una aplicació que engloba l’oferta cultural de Catalunya i que està pensada per descarregar-la al mòbil i ajudar el ciutadà a navegar per l'oferta cultural de tot el territori i li permet adaptar-la als seus gustos, interessos i preferrències.

Vibra proporciona continguts personalitzats, lúdics i inspiradors (més de 30.000). Està orientada per territori, proximitat i data i també proposa experiències culturals en funció de les preferències del usuari. L’aplicació disposa, també, de la funcionalitat “Inspira’t”, que proposa experiències noves a l’usuari per ampliar els seus gustos culturals.

L'aplicació es pot descarregar per iOS i Android. També s'hi pot accedir amb el compte de Facebook, Twitter o Google i aviat també per AppleID.

Vibra ofereix quatre maneres de trobar activitats culturals:

  • Experiències: propostes recomanades o seleccionades en funció de les preferències i proximitat de l'usuari.
  • Explorar: proporciona l’opció de veure en el mapa les ofertes dels equipaments culturals.
  • Inspira't: l'aplicació proposa esdeveniments, autors, mostres, llocs que potser l'usuari no coneix.
  • Preferides: possibilitat d'etiquetar i compartir les experiències que l'usuari consideri interessants.

L'aplicació, que s'ha finançat en part amb un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), està concebuda per funcionar de manera participativa perquè els equipaments, els promotors i les institucions d’arreu del país proveeixin bona part dels continguts vius que mostra l’aplicació.