La 9a edició de Girando Por Salas es despedeix amb un concert de final de gira a la Sala Sol de Madrid

Cada grup ha tingut l’oportunitat de fer un mínim de sis concerts i ha rebut una ajuda econòmica per a la producció i promoció discogràfica.

El dia 28 de maig va tenir lloc a la Sala Sol de Madrid el concert de cloenda de la novena edició del circuit Girando Por Salas que va anar a càrrec d’Alice Wonder i Los Estanques, dos dels 26 artistes que van ser seleccionats en aquesta edició, que van ser molt aplaudits pel públic que omplia la sala de gom a gom. Hi van assistir representants de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) i de les associacions que hi col·laboren. Per part de MUSICAT hi van assistir el president, Josep Reig i la gerent, Marga Castañer.

El balanç  del GPS9 ha estat, un cop més, molt positiu. De les 741 propostes que es van presentar, se’n van aprovar 589 que complien amb tots els requisits. El jurat va seleccionar 26 grups – 115 músics – que van fer 172 concerts a 146 sales de tot l’Estat i a la fira professional Monkey Week. L’activitat derivada de les actuacions ha generat un total de 1.021 altes a la seguretat social i ha implicat 24 discogràfiques i 23 oficines de contractació i management.

Entre els grups que han participat en el circuit hi eren representats tots els estils, des del pop al rock passant per la fusió de jazz i flamenc, la world music,el ska o la cançó d’autor. Cada grup ha tingut l’oportunitat de fer un mínim de sis concerts i ha rebut una ajuda econòmica per a la producció i promoció discogràfica.

Girando Por Salas és un circuit que ha estat concebut per promocionar les músiques populars, facilitar als artistes emergents un circuit de concerts i sales fora de la seva comunitat autònoma i potenciar la música en directe. Està patrocinat pel Instituto de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura y Deportes, amb la col·laboració de la Federación Coordinadora del Circuito de Músicas Populares, formada per associacions professionals del sector de la música: ACCES, APM, ARC, ARTE, MUSICAT, PROMUSICAE i UFI.