La filòloga Mariàngela Vilallonga, nova consellera de Cultura

Substitueix Laura Borràs, que plega després de només deu mesos en el càrrrec

Finalment, Mariàngela Vilallonga és la persona escollida per substituir Laura Borràs al capdavant del Departament de Cultura. Serà la quarta consellera en els darrers dos anys, després de Santi Vila, Lluís Puig i Laura Borràs, la qual ha ocupat el càrrec menys de deu mesos.

Nascuda a Girona el 1952, Vilallonga és doctora en Filologia Clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona i catedràtica de Filologia Llatina de la Universitat de Girona. Des de 2004, any de la seva creació, ha dirigit la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la UdG. En el camp de la recerca acadèmica, destaquen els seus projectes centrats en la literatura humanística llatina de la Corona d’Aragó als segles XV i XVI. En reconeixement a la seva tasca en aquest camp, el 2016 va rebre la Creu de Sant Jordi. També ha traduït al català els "Poemes francesos" de Rainer M. Rilke y ha estudiat l'obra de Mercè Rodoreda.

Vilallonga és autora d’una dotzena de monografies i llibres, i ha estat membre del Consell de les Arts i la Cultura de Girona (2008-2011), presidenta del consell assessor de la Xarxa CRUSCAT (2010-2015), membre del Comitè Organitzador de les Commemoracions (2011-2013), del Consell Escolar de Catalunya (2011-2015) i del Consell Social de Cultura (2014-2015). El 2017 va ser nomenada vicepresidenta segona de l'Institut d'Estudis Catalans. Des de 2018 és acadèmica de la Reial Acadèmia Europea de Doctors.