El Govern de l'Estat baixa l'IVA dels serveis prestats pels artistes i farà compatible la pensió i els drets d'autor

Els artistes podran seguir inclosos en el Règim General de la Seguretat Social en els períodes d'inactivitat si acrediten un mínim de 20 dies cotitzats l'any anterior.

El Consell de Ministres del divendres 28 de desembre va aprovar un Real Decreto Ley amb algunes mesures incloses a l'informe per a un Estatut de l'Artista, aprovat per unanimitat pel Congrés dels Diputats el setembre passat:

▶️D'una banda, es parla d'una reducció de l'IVA, del 21% al 10% en serveis prestats per intèrprets i artistes. No queda clar que aquesta reducció ens afecti. Esperem aclarir-ho ben aviat.

▶️Els artistes podran seguir cotitzant en períodes d'inactivitat si acrediten 20 dies d'alta l'any anterior. D'aquesta manera també quedaran protegides les dones embarassades o en període de lactància. A més, hi haurà un nou RDL que substituirà el de 1985, que regula actualment la relació laboral especial dels artistes en espectacles públics.

▶️El Gobierno es dona un termini de 6 mesos per regular la compatibilitat de la pensió de jubilació amb els drets d'autor.

Aquí podeu consultar el Real Decreto-ley 26/2018 pel que s'aproven aquestes mesures, que es va publicar al BOE el dissabte 29/12.