XXVI Premis Enderrock - Premis de la Música Catalana 2024

La gala dels Premis Enderrock se celebrarà el 7 de març al Centre Cutural La Mercè i el 14 de març a l’Auditori de Girona

Avui s'han presentat a l'Ajuntament de Girona els Premis Enderrock 2024, amb la presència del director del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats i el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps.

Lluís Gendrau ha donat lectura als nominats de cada categoria que han resultat de la primera ronda de votacions en què han participat 21.300 votants (50% homes i 50% dones). Demà comença la segona ronda de votació popular, que s'allargarà fins el dia 11 de febrer. Lúltima ronda es farà entre el 14 i el 25 de febrer .

Gendrau ha destacat "un canvi de cicle amb una nova escena mainstream, amb nous estils de "pop urbà",  que conviu amb un substrat format per músics que des de fa deu, vint o trenta anys fan possible l'escena musical catalana". També ha destacat que 17 de les 25 cançons més escoltades són de 4 artistes: The Tyets, Mushka, Julieta i Figa Flawas.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és la celebració d'una gala específica per als Premis Enderrock-440 de clàssica, jazz i públic familiar, que tindrà lloc el dia 7 de març al Centre Cultural la Mercè de Girona a les 12 del migdia. En aquesta gala es reconeixeran els millors discos de clàssica i jazz (per votació popular i de la crítica), que enguany s'ampliaran amb millors artistes revelació i millor compositor. També es donaran els Premis Xesco Boix de públic familiar i tres guardons especials: Premi 440 d'Honor a Antoni Ros-Marbà, el Premi 440 a la Trajectòria a Horacio Fumero i el Premi 440 a un Compositor a Joan Magrané. La gala comptarà amb les actuacions del Quartet Gerhard, Alba Careta, Mar Pujol i Maria Jaume.

El dijous 14 de març es lliuraran a l’Auditori de Girona els habituals premis de música popular. La Nit Enderrock oferirà una dotzena d’actuacions musicals d’artistes consolidats i emergents: Figa Flawas, Galgo Lento, Guillem Gisbert, Llum, La Ludwig Band, Mama Dousha, Marc Parrot, La Maria, Marala+Zoo, el Pony Pisador i Sexenni. Els presentadors tornaran a ser els comunicadors Andreu Juanola i Alba Riera. 

En total, s'atorgaran 35 guardons amb 8 categories noves:

Premis ENDERROCK – 440 de CLÀSSICA I JAZZ de la crítica (5)
· Millor disc de clàssica
· Millor disc de jazz
· Millor disc revelació de clàssica
· Millor disc revelació de jazz
· Premi Xesco Boix de públic familiar

Premis ENDERROCK – 440 de CLÀSSICA I JAZZ de votació popular (5)
· Millor disc de clàssica
· Millor disc de jazz
· Millor artista revelació de clàssica
· Millor artista revelació de jazz
· Premi Xesco Boix de públic familiar

Premis ENDERROCK – 440 de CLÀSSICA I JAZZ especials (3)
· Premi 440 d’Honor
· Premi 440 a la Trajectòria
· Premi 440 a un Compositor


Premis ENDERROCK de la crítica (8)
· Millor disc de l’any
· Millor artista
· Millor disc de pop-rock
· Millor disc de cançó d’autor
· Millor disc de música urbana
· Millor disc de folk
· Millor disc en llengua no catalana · Millor disc revelació

Premis ENDERROCK de votació popular (10)
· Millor artista
· Millor artista revelació
· Millor disc de pop-rock
· Millor disc de cançó d’autor
· Millor disc de música urbana
· Millor disc de folk
· Millor disc de música urbana
· Millor directe
· Millor cançó
· Millor videoclip

Premis ENDERROCK especials (4)
· Premi Enderrock d’Honor
· Premi Enderrock a la Trajectòria
· Premi Joan Trayter a la producció
· Premi Enderrrock Estrella

Més info a www.enderrock.cat