Crida d’iCat per buscar la cançó de la Volta Ciclista a Catalunya 2024

L'emissora fa una crida als grups i solistes perquè presentin temes inèdits. El termini s'acaba el 14 de desembre.

iCat inicia el concurs per trobar, un any més, la cançó que ha de posar banda sonora a la Volta Ciclista a Catalunya. Per aquest motiu, l’emissora de 3Cat fa una crida als grups i solistes musicals catalans perquè presentin temes inèdits entre aquest dilluns, 27 de novembre, i el 14 de desembre per convertir-los en la melodia de referència durant les edicions masculina i femenina del 2024. La Volta Ciclista a Catalunya i el Departament de Cultura, amb la col·laboració de l’Acadèmia Catalana de la Música, impulsen aquesta iniciativa. 

La Volta Ciclista a Catalunyai iCat tornen a posar en marxa el concurs #iCatVolta per triar la cançó que acompanyarà la competició en la seva edició 103, que tindrà lloc del 18 al 24 de març del 2024. La crida està oberta a bandes i solistes de l’escena musical catalana perquè presentin una cançó en català inèdita entre avui, 27 de novembre, i el 14 de desembre. Enguany, com a novetat, serà també la cançó oficial de la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya. 

Un jurat integrat per membres de la 
Volta, iCat, el Departament de Cultura –a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)– i l’Acadèmia Catalana de la Música seleccionarà les tres cançons finalistes, que es faran públiques el dia 18 de desembre i es posaran a votació entre els oients d'iCat del 9 al 16 de gener. D'aquesta votació en sortirà la cançó que no només identificarà les curses, sinó també tota la campanya de comunicació prèvia. El nom del guanyador o guanyadora es farà públic el 16 de gener. Entre els oients que participin en la votació es sortejarà un abonament doble pel festival Cruïlla 2024. 

El concurs iCatVolta l'organitzen l’emissora de 3Cat iCat, la Volta Ciclista a Catalunya i el Departament de Cultura, a través de l’ICEC, amb la col·laboració de l'Acadèmia Catalana de la Música. La primera edició del concurs, l’any 2020, va designar “Eclipsi”, de Blaumut, com la cançó de l’edició centenària de la competició, que es va haver d’ajornar d’ajornar al març de 2021; “Boires i retrets”, de The Penguins, va ser l’escollida per a l’edició del 2022, 
i els lleidatans Sexenni van guanyar l’any passat amb “Houston”. 

 

Consulta les BASES i el CALENDARI del concurs AQUÍ