Tramitació de la prestació especial de desocupació per a artistes

Es pot demanar a partir del 2 de juliol de 2023

REQUISITS PREVIS PER A TRAMITACIÓ DE PRESTACIONS

Des del de 2 juliol es pot sol·licitar la prestació especial per a artistes i activitats tècniques i auxiliars del sector. Si pertanys a aquest col·lectiu i tens una situació legal de desocupació a partir de 01/07/2023, podries tenir dret a aquesta protecció. Per informar-te sobre els requisits i característiques d'aquesta prestació punxa aquí.

Es recorda que per a la sol·licitud de prestacions per desocupació i de la protecció del Mecanisme XARXA és necessària la inscripció davant el Servei Públic d'Ocupació de la seva Comunitat Autònoma.
És imprescindible que els perceptors de prestacions per desocupació mantinguin actualitzats les seves dades de domicili. Per a això hauran d'acudir a la seva oficina del Servei d'Ocupació Autonòmica.
 

MODIFICACIÓ DEL FORMULARI DE PRESOLICITUD

A partir d'ara, quan emplenis el formulari de presolicitud de prestacions, hauràs d'indicar un número de telèfon mòbil perquè t'enviem un codi PIN d'un sol ús.
Hauràs de posar aquesta clau que t'enviarem al mòbil per finalitzar el formulari. També hauràs de confirmar, en la casella corresponent, el teu acord amb aquest tràmit que vols realitzar. 
I no oblidis guardar el justificant del teu presolicitud per a qualsevol consulta o incidència. 
Recorda que, si tens certificat digital, DNIe o usuari cl@ve, podràs presentar la teva sol·licitud en ferm a través del servei específic a la nostra seu. Punxa aquí per accedir.