Primer Congrés Nacional de Música d'Arrel.

Tindrà lloc el 17, 18 i 19 d'abril al Centre Artesà Tradicionàrius. L'organització fa una crida perquè es presentin comunicacions

El 1r Congrés Nacional de Música d’Arrel, coorganitzat pel Col·lectiu La Xeixa, la Direcció General de Cultura popular i associacionisme cultural de la Generalitat de Catalunya i el Centre Artesà Tradicionàrius, neix amb la voluntat de debatre de forma col·lectiva el context actual de la música d’arrel i el futur de la mateixa de forma transversal. Una oportunitat de compartir coneixements i idees al respecte.

El congrés tindrà lloc del 17 al 19 d’abril de 2020 al Centre Artesà Tradicionàrius, ja que és l’espai de trobada de bona part del col·lectiu i centre de referència d’aquest estil musical del territori català.

Els objectius del 1r Congrés Nacional de Música d’Arrel son els següents:

→ Posar de manifest que les noves generacions de músics, professors, balladors i comunicadors del sector estem preocupats pel context actual de la música d’arrel al nostre territori.

→ Analitzar el món de la música que ha canviat molt durant els darrers anys. Les formes de funcionar d’aleshores han resultat caduques i és necessari revisar com fer-ho actualment.

→ Concebre el congrés com a eina, en primer lloc per conèixer les realitats diverses del sector en l’actualitat, i en segon, per afrontar el futur amb més coneixement de causa.

→ Projectar-lo com a altaveu per explicar la situació actual i reivindicar la necessitat de seguir treballant per millorar-ne la conjuntura.

→ Visibilitzar la pluralitat d’opinions com també la divergència de posicionaments que es puguin donar al llarg de la trobada.

→ Reforçar la memòria col·lectiva, fent un recull de les conclusions que tinguin lloc al llarg dels debats, en el qual es recopili tota aquesta diversitat sense complexos.

→ Remarcar la necessitat de teixir complicitats i seguir sumant esforços per revifar el sector. Buscar maneres d’organitzar-nos, de treballar en xarxa per avivar la música d’arrel al nostre territori.

Fins al 23 de febrer teniu temps d'enviar propostes de comunicació. Més informació a http://www.congresmusicadarrel.cat/comunicacions