La Generalitat aumentará en 37 millones de euros el presupuesto de Cultura

La medida significa un aumento del 14% respecto a 2017, pero queda lejos del 2% que reclama el sector cultural

Els pressupostos de la Generalitat per al 2020 - que s'han aprovat gràcies a un acord de Govern amb Catalunya en Comú Podem - preveuen una partida de 301,8 milions d'euros per al Departament de Cultura, el que significa un augment del 14,2% respecte als pressupostos prorrogats de 2017.

Amb tot i això, aquest augment queda lluny del 2% del pressupost total que demana el sector cultural, ja que la pujada significa passar del 0,65% del pressupost total a l'1,1% .

El pressupost de Cultura prioritzarà les inversions en equipaments culturals i el sector audiovisual. A més, la partida destinada a obra pública passarà de l'1% al 1,5% per tal d'invertir en la conservació, restauració i adquisició de béns de patrimoni cultural català i en la creació artística contemporània.

La consellera de Cultura Maria Àngela Vilallonga ha reconegut que no és el pressupost que voldria pel seu departament i ha demanat anar pas a pas per assolir el 2% del pressupost que demana el sector. També ha dit que "si els fats ens són propicis" potser es podria anar més enllà al final de la legislatura.