El Festival Càntut tendrà lugar en Cassà de la Selva del 15 al 17 de noviembre

Maria del Mar Bonet, Miquel GIl, el espectáculo A Vore o el Dinar de Cantadors entre las propuestas

La quarta edició del Festival Càntut. Cançons de Tradició Oral, que tindrà lloc entre el 15 i el 17 de novembre a Cassà de la Selva, inclou 21 propostes, entre les quals hi ha 11 concerts, 3 activitats de carrer, 1 taller, 1 exposició, 1 documental, 3 presentacions literàries i 1 sessió per a nadons.

El cartell inclou el concert de Maria del Mar Bonet, amb l’espectacle 50 anys de música popular i tradicional als escenaris (entrades esgotades); l’actuació de Miquel Gil, que presenta el disc Geometries (Temps Record, 2019); l’espectacle A Vore, guardonat com a Millor Espectacle de Dansa als Premis Butaca 2018 i el consolidat Dinar de cantadors.

El festival de Cassà de la Selva forma part del projecte Càntut, que neix l’any 2012 per recollir i difondre la música popular i tradicional recordada per la gent més gran de les comarques gironines i reivindicar, així, unes cançons i uns repertoris musicals lligats a la cultura catalana. Durant aquestes edicions, el festival ha buscat llocs i moments per cantar en comunitat i ha comptat amb actuacions d’artistes com Roger Mas, Roba Estesa & Germà Negre, Mans Manetes, Kepa Junkera & Amics de Folk, Joana Gomila, Maria Arnal i Marcel Bagés, i Joan Garriga & Carles Belda, entre molts altres.

Actualment, el cançoner allotjat a la pàgina www.cantut.cat compta amb més de 1.200 enregistraments de 200 cantadors, recopilats per una seixantena de caçadors de cançons que han fet recerques en 60 poblacions gironines.

A més del web i del festival, el Càntut compta amb un apartat de produccions pròpies, com el disc Càntut, de Belda & Sanjosex, coproduït amb Bankrobber; l’exposició Peret Blanc de Beget, coproduïda amb l’Ésdansa de Les Preses; el taller de percussió corporal de Santi Serratosa & Càntut, que ha donat lloc a l’edició del llibre didàctic Càntut: Les cançons de tradició oral a través de la percussió corporal, i l’actual curs de Carles Belda & Càntut, dut a terme conjuntament amb l’AEMCAT.