RELAT es el grupo Cases de la Música 2019

La banda de reggae i dub, Relat ha sido el grupo seleccionado en esta nueva edición del proyecto de incubadora musical, en el marco del soporte a la creación de las Cases de la Música

Relat, la revolució del reggae i el dub  

Relat és producte d’una dècada d’aprenentatge i maduració. I és que malgrat la seva joventut, tenen àmplia experiència: amb tan sols 10 anys van començar a recórrer el seu camí a la música, amb la banda Tortellinis. D’aquesta manera, es van incorporar als escenaris més importants de la comarca, i ho han fet de manera ininterrompuda fins ara. Més de 150 concerts i 50.000 reproduccions a les xarxes els avalen i els alcen com una de les bandes més sòlides del panorama musical. La seva evolució, transformació, joventut i experiència són els millors segells personals i musicals de la banda olotina.  

A mig camí entre el reggae, el dub, la música electrònica i la música urbana, Relat han estat els dos últims anys treballant en el seu nou repertori, que va prendre forma definitivament amb el llançament a plataformes dels seus darrers singles “En Ruta”, amb la veu i participació de ​ Xavier Ruscalleda​ , “Viu-la”, realitzada amb la ​ col·laboració d’Emma Youth i “Única”, que compta amb els cors femenins de Tura Sala. Tres cançons que han vist la llum gràcies a la inestimable ajuda de ​ Chalart58 de Panchita Studio​ , a la producció. Totes elles són els primers aletejos d’un àlbum que molt prompte, prendrà forma i tirarà a volar.   

FACEBOOK: ​ https://www.facebook.com/relatofficial/  
TWITTER: ​ https://twitter.com/relatofficial  
INSTAGRAM: ​ https://www.instagram.com/relatofficial/  
YOUTUBE: ​ http://bit.ly/YT-RelatOfficial  
SPOTIFY: ​ http://bit.ly/SP-RelatOfficial  


Cases de la Música, incubadora musical

Encara que des de fa anys, Cases de la Música desenvolupa els seus programes de suport a la creació, el passat 2018 es va engegar la Incubadora Musical, projecte que suposa un esglaó superior als programes bàsics i que permet als grups impulsar i encertar amb els passos més importants de la seva carrera musical. A més d’ajudar-los amb la recerca de determinades sortides professionals.  

La incubadora implica la possibilitat d’entrar en un procés de creixement, desenvolupament i consolidació d’un projecte musical. De la mateixa manera, la incubadora no és un sol espai, sinó que és un programa de serveis amb recursos repartits en diverses instal·lacions. 

De totes les bandes emmarcades dintre del projecte d’incubadora musical de casa seu, se’n destaca una cada any com a GRUP DE CASES DE LA MÚSICA. Una banda que rep impuls a nivell nacional i a las quals se’ls ajudarà en la recerca de management o booking, recerca d’una discogràfica o editorial, recolzament en la producció del disc o dels directes, i planificació d’una gira amb presència en festivals de referència.

L’any 2018 va ser el primer any en que es va dur a terme aquest pioner projecte, en el qual Tribade va ser el grup seleccionat pel programa d’acompanyament artístic de Cases de la Música. Tres mesos després s’incorporaren al segell Propaganda Pel Fet! I al març de 2019, llançaren el seu àlbum debut “Las Desheredadas”, treball amb una àmplia càrrega social i en el qual es barregen diferents estils com el rap, el dembow, l’afrotrap, el reggaeton, el dancehall o el techno. Un treball que, a més, ha estat una veritable revolució i que ha portat a la banda barcelonina per centenars d’escenaris estatals (Madrid, València, Barcelona, Saragossa o Bilbo entre molts altres), a més d’internacionals. I és que Tribade ja ha recorregut amb aquest primer àlbum països com EUA (participant al SXSW), Portugal (actuant al MIL), França (amb el FIMU i les Trans Musicales), Alemanya (amb el Fusion Fest) i inclòs diferents ciutats de Mèxic.  

Així doncs, Incubadora musical i Grup Cases de la Música són els esglaons  complementaris al programa de suport a la creació i que tenen com a objectiu poder fer passes per sobresortir d’entre la gran quantitat d’artistes emergents i apropar-se als artistes consolidats.