Se presenta en Girona la octava edición del Festival Nits de Clàssica

Jean-Guihen Queyras, Benjamin Appl, los hermanos Jussen, Christian Tetzlaff, Isabelle Faust, Pierre-Laurent Aimard, Milos Karadaglic o Benjamin Alard son algunos de los nombres que actuarán en la ciudad del 26 de junio al 30 de julio.

Ahir es va presentar a Girona la vuitena edició del Festival Nits de Clàssica que reunirà a Girona "la nova generació d'artistes imprescindibles de la música clàssica", sota la direcció de Víctor García de Gomar que, tot i ostentar la direcció artística del Liceu, té la intenció de continuar vinculat al festival, com a mínim dos anys més.

La programació d'aquesta edició consta de setze concerts repartits entre l'Auditori de Girona i diferents escenaris del Barri Vell de la ciutat, com ara la Catedral i el seu claustre, el monestir de Sant Daniel, Sant Pere de Galligants o l'auditori de La Mercè.

Inuagurarà el festival el clavecinista Benjamin Alard, que oferirà l'integral del Clavecí ben temprat de J.S. Bach, repartida en tres nits (26, 27 i 28 de juny). El 30 de juny serà el torn dels germans virtuosos del teclat Arthur i Lucas Jussen. Altres noms que formen part del cartell són: Christian Tetzlaff; el pianista francès Perre-Laurent Aimard; el pianista rus Alexey Zuev; Musica Reservata de Barcelona, que oferirà la segona entrega de la Missa a sis veus del compositor Joan Magrané; el violinista Enrico Gatti acompanyat del clavecinista Rinaldo Alessandrini; el violoncel·lista Jean Guihen Queyras; el baríton Benjamin Appl i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

El dia 30 de juliol, tancarà l'edició de Nits de Clàssica la violinista Isabelle Faust, que actuarà acompanyada de Kristin von der Goltz, Elizabeth Kenny i Kristian Bezuidenhout, que oferiran el mateix programa que van presentar a la darrera edició del Festival de Salzbourg.