Creu de Sant Jordi per al musicòleg Lluís Albert, el cantautor Biel Majoral i per als 50 anys de La Trinca

El govern de la Generalitat ha decidit atorgar la Creu de Sant Jordi a 29 persones i 15 entitats que han destacat pels seus mèrits i serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el terreny cívmusicòleg, compositor i estudiós de l’obra de Caterina Albert (de qui és nebot i fillol)ic i cultural. Aquesta distinció, creada l'any 1981, és un dels màxims reconeixements que concedeix la Generalitat.

Entre les personalitats guardonades, hi ha el musicòleg, compositor i estudiós de l’obra de Caterina Albert (de qui és nebot i fillol), Lluís Albert i Rivas, per la seva “valuosa contribució” a la cultura musical i literària del país, entre d’altres a través de l’estudi, la composició i la divulgació de la sardana i la cobla. També s'ha atorgat el guardó al cantautor Biel Majoral, en reconeixement a la “qualitat incisiva del conjunt polifacètic de la seva obra”, projectada en tres vessants: l’artístic com a cantautor, el filològic i docent, i el polític.

Entre les 15 entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi hi ha el grup La Trinca, en el 50è aniversari del seu debut, de qui es destaca que ha estat un dels “fenòmens musicals i escenogràfics de més èxit” dels anys 70 i 80, i que encara avui són “un referent intergeneracional”. També ha estat guardonada la Federació Catalana d’Entitats Corals, per la tasca desenvolupada al llarg dels darrers 100 anys a favor de l’impuls i la consolidació del cant coral a Catalunya, així com per la seva defensa dels “valors de catalanitat, cultura i llibertat”.