S'ha mort el baterista Toni Gadea

Va formar part del grup Mauné i els seus Dinàmics, l'Orquestra Maravella, l'Orquestra Xavier Cugat i va ser el fundador de l'Orquestra Gerunda.

Ahir va morir el baterista Antoni Gadea Reduán. Nascut a Figueres el 1950, tenia 71 anys.

Vinculat des de ben jove al món de les orquestres - va formar part de l'Orquestra Ritmos de Figueres amb només 12 anys - va cursar els estudis de Percussió Clàssica amb el mestre A. Rodríquez al Conservatori del Liceu de Barcelona. 

Després de formar part del grup Mauné i els seus Dinàmics, als 17 anys va entrar a formar part de l’Orquestra Internacional Maravella, de la qual en va ser membre durant vint anys. L’any 1988 va entrar a l’Orquestra de Xavier Cugat com a percussionista primer i més tard com a bateria. L’any 1990 va fundar l’Orquestra Gerunda, que va enregistrar un CD commemoratiu en el seu desè aniversari, i també va formar part de l'Orquestra Metropol de Girona.

En l'àmbit deljazz simfònic, va realitzar concerts amb l’Orquestra Simfònica de Munic. També va fer concerts amb el flautista solista Claudi Arimany i va col·laborar en la trobada de cent bateries que es va fer a la Plaça Catalunya de Barcelona.

Gadea va acompanyar el grup d’havaneres Port Bo en el concert que va fer al Palau de la Música Catalana i va participar en la 6a edició dels Vespres Musicals de Vilafant amb Josep Quer i Santi Escura. Més tard va participar com a percussionista en l’espectacle "A prop del mar" amb la cantant Nina, el Grup d’havaneres Port Bo i els músics Antoni Mas, Pep Poblet i Lluís Subiranas. També formava part del grup Neus Mar.

Va participar en gravacions de diferents formacions i habitualment col·laborava amb bandes de música jazz i pop. També impartia classes a l’Escola de Música Rita Ferrer de Palafrugell i a l’Escola de Música Adrià Sardó de Calonge.

El gener de 2021 va rebre el Premi Xavier Cugat, atorgat pel Festival de Cinema de Girona.