Els Premis Enderrock 2021 es lliuraran el 8 d'abril a l'Auditori de Girona

Buhos, Miki Núñez, Sílvia Pérez Cruz, Stay Homas i Txarango són els artistes amb més nominacions per votació popular

La lectura pública de la segona ronda de votacions populars dels Premis Enderrock 2021 –  XXIII Premis de la Música Catalana ha atorgat tres nominacions a BuhosMiki Núñez,  Sílvia Pérez CruzStay Homas Txarango, que lideren el rànquing de finalistes. Amb dues nominacions s’han situat Balkan Paradise OrchestraGemma Humet i Roba Estesa

Aquest és el resultat del còmput dels 17.480 vots d’usuaris únics recollits les darreres setmanes, un 14% més que la votació de l’any passat. En total, la participació als Premis Enderrock 2021 acumula 35.312 vots únics, sumant les dues rondes celebrades. 

Dels resultats anunciats avui en la roda de premsa a l’Antiga Fàbrica Damm destaca que per primera vegada s’ha mantingut la paritat en les opcions votades entre els finalistes amb 49% d’artistes femenines o de grups mixtos. Del llistat total d’artistes finalistes, dues propostes provenen de les Illes Balears i dues del País Valencià. 

La segona ronda de votació han desvelat els tres finalistes de cada categoria. Buhos, Miki Núñez i Txarango competeixen en la categoria de millor artista 2020. Berta Sala, Marc Amat i Stay Homaslideren les posicions en la categoria de millor artista revelació. El nom de Sílvia Pérez Cruz apareix en les nominacions finalistes de les categories de millor disc de cançó d’autor, millor disc de jazz i millor directe o directe en confinament.

A partir d'avui i fins el dia 21 de març quedarà oberta la tercera i última ronda de votació popular que decidirà als guanyadors que es donaran a conèixer durant la gala que se celebrarà el proper dijous 8 d’abril a l’Auditori de Girona. L’acte es retransmetrà en directe pel TVC, iCat i les televisions i ràdios de La Xarxa de Comunicació Local. 

GUILLERMINA MOTTA – PREMI ENDERROCK D’HONOR

Durant la roda de premsa s’ha anunciat també el Premi Enderrock d’Honor, que enguany rebrà la cantant, actriu i musa de la gauche divine Guillermina Motta. El Premi Enderrock a la Trajectòria serà per al trio de folkloristes dels Països Catalans, Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent.

També s’ha donat a conèixer el Premi Joan Trayter que s'atorga al millor productor musical de l’any i que ha recaigut en el guitarrista i compositor David Soler


RECONEIXEMENTS A LA INDÚSTRIA MUSICAL CATALANA

GRUP ENDERROCK ha concedit també els reconeixements a la indústria musical per la seva trajectòria i contribució a l’escena, coincidint amb els aniversari celebrats el darrer any. 

Enguany s’han distingit el Festival de Torroella de Montgrí (40 anys) i BarnaSants (25 anys); 
els segells Música Global (25 anys), Ventilador Music (25 anys) i El Genio Equivocado (10 anys); les sales Stroika (10 anys) i Heliogàbal (25 anys), el programa L’home del jazz (10 anys); la promotora No Sonores (10 anys), l’estudi Music Lan (25 anys), l’entitat Societat de Blues de Barcelona (15 anys), l’agència Vibra Comunicació (15 anys) i el portal Viasona (10 anys).