L'Auditori de Girona, Cruïlla XXS, Stay Homas, Jordi Bianciotto, ASACC i l'Ajuntament de Barcelona entre els guanyadors dels Premis ARC 2020

Els Premis ARC 2020 s’han adaptat aquest any per fer un reconeixement al sector i donar visibilitat a les propostes que han treballat per a reactivar-lo durant la pandèmia

Els Premis ARC s’han transformat enguany en Reconeixements que han donat suport a tot el sector de la música com a col·lectiu d’artistes i empreses que han treballat intensament per reactivar el sector durant la pandèmia, així com a les diferents associacions del sector. També han denunciat la situació precària en que aquest es troba.

El 2020 ha estat un any complicat. Un any marcat per les restriccions i anul·lacions de concerts, però també per la innovació en les propostes i per la feina intensa de tots els agents implicats. Els Reconeixements dels Premis ARC han volgut fer visible cadascun dels artistes, empreses i entitats que han treballat per tirar endavant en una situació d’incertesa i desolació en un context crític i de crisi social i econòmica mundial.

La gala ha donat visibilitat al sector i reivindicat l’esforç de creadors, artistes, grups de música, empreses i professionals de tot el sector musical que van omplir de continguts els mesos de confinament i que posteriorment han seguit treballant per a la represa de l’activitat durant la desescalada.

La gala va tenir lloc el 15 de desembre a la Sala Barts de Barcelona, seguint totes les mesures de seguretat decretades. Hi van actuar BlaumutLadilla RusaMazoni Aiala i ha va ser presentada per Ferran Aixalà, músic i guionista de programes com “El Foraster” de TV3.
 
ARC, MÉS DE 40 ANYS GESTIONANT MÚSICA EN DIRECTE
ARC és l’associació degana de professionals del sector de la indústria musical amb més antiguitat del país i de l’Estat. Amb més de 40 anys d’història, ARC, l’Associació Professional d’Agents, Promotors i Mànagers de Catalunya, es pot considerar el Col·legi Professional dels mànagers, els agents de zona i els promotors, una peça clau per entendre aquest sector. Per aquesta raó hi ha associades més de 70 empreses del sector de la música en viu, que representen un 80% de les empreses del sector. ARC coedita l’Anuari de la Música des de fa 20 anys i és una referencia pel sector i institucions.
 
GUANYADORS I NOMINATS ALS
RECONEIXEMENTS – PREMIS ARC 2020

 
1. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA D’ENTITATS I/O ASSOCIACIONS QUE HAN IMPULSAT INICIATIVES EN PRO DEL SECTOR:
GUANYADOR/A: ASACC pels projectes Sala BCN i Sala TGN que han impulsat la música en directe i la no estigmatització de les sales de concerts.

Els altres nominats eren ActúaAyudaAlimenta i Alerta Roja.

2. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DE TEATRES O AUDITORIS:
GUANYADOR/A: Auditori de Girona per l’esforç en re-col·locar tota la programació musical del 2020.

Els altres nominats eren Auditori de Sant Cugat i Teatre de Lloret de Mar.

3. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DE FESTES MAJORS
GUANYADOR/A: Ajuntament de Barcelona per a transformar i adaptar el BAM i Música Mercè en un aparador de la música local, establint la pròpia Barcelona com a “ciutat convidada”.

Els altres nominats eren Ajuntament de Platja d’Aro i Ajuntament de Sarrià de Ter.

4. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DE CICLES DE MÚSICA o FESTIVALS
GUANYADOR/A: Cruïlla XXS per la arriscada programació i producció de prop de 200 concerts demostrant que la cultura és segura i que es pot seguir fent música.

Els altres nominats eren Les Nits d’Acústica i Festival de la Porta Ferrada.

5. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DEL GRUP O ARTISTA REVELACIÓ
GUANYADOR/A: Stay Homas per l’originalitat de la proposta i haver demostrat que amb qualitat musical es pot arribar molt lluny.

Les altres nominades eren Aiala i Maria Jaume.

6. RECONEIXEMENT AL PROJECTE ARTÍSTIC MÉS INNOVADOR REALITZAT EN CONFINAMENT I/O ADAPTAT A LA SITUACIÓ DE NOVA NORMALITAT
GUANYADOR/A: Stay Homas per un projecte artístic original, per a tots els públics, de tots els estils i gèneres que s’ha projectat a través de les xarxes, i a més, està obtenint uns grans resultats en directe.

Els altres nominats eren “De Viatge amb el Rock” by The Pink Goats i Tothom a casa i la música a la plaça.

7. RECONEIXEMENT AL MITJÀ DE COMUNICACIÓ I/O PERIODISTA QUE HA DONAT VEU A LES INICIATIVES MUSICALS REALITZADES DURANT LA PANDÈMIA
GUANYADOR/A: Jordi Bianciotto pel suport i recolzament al sector de la música des de l’inici de la pandèmia.

Els altres nominats eren Canal33 i Xavi Canalias.

8. RECONEIXEMENT AL MÀNAGER D’ARC QUE HA DESTACAT PER LA SEVA TASCA PROFESSIONAL CAP ALS ARTISTES
GUANYADOR/A: Ixent Sampietro d’Èxits Management & Produccions.

Els altres nominats eren Gerardo Sanz i Jordi Freixes.

9. RECONEIXEMENT AL REPRESENTANT / AGENT DE ZONA D’ARC QUE HA DESTACAT EN L’ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS
GUANYADOR/A: Iban i Raul Orobitg d’OA2 Produccions.

Els altres nominats eren Berta Ferrer, Josep Miquel Gámez, Juli Tardio, Medir Mujal i Montserrat Viñuelas.

10. RECONEIXEMENT AL PROMOTOR D’ARC QUE HA DESTACAT EN L’ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS
GUANYADOR/A: Rosa Galbany de Taller de Músics.
GUANYADOR/A: Xavi Pascual de Promo Arts Music.

L’altre nominat era Joan Roselló.

11. PREMI A LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL COM A SOCI D’ARC
GUANYADOR/A: Martín Pérez Lombarte (Concert Studio).

Més informació a www.arcatalunya.cat