Finalment els artistes podran acollir-se a la prestació d'atur

Les traves que impedien accedir a la prestació han estat eliminades i la rectificació s'ha publicat al BOE

Finalment, els esforços de les associacions professionals de músics - que recentment van constituir la Unión de Músicos Profesionales per tal de tenir una sola veu als ministeris - i per altres col·lectius, han donat el seu fruit i els artistes podran optar a la prestació d'atur.

Fins ara s'havien denegat les sol·licituds perquè el SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal) considerava que, per accedir a la prestació d'atur, un requisit previ era estar en situació assimilada a l'alta, cosa que s'havia d'haver demanat a principis d'any.

Els col·lectius d'artistes vam presentar al·legacions i se'ns ha escoltat. La bona notícia és que el Gobierno facilita l'accés a la prestació extraordinària d'atur per als músics, en aquest context provocat per la Covid-19:
  • Ja no cal estar d'alta o d'alta assimilada en períodes d'inactivitat.
  • No cal presentar comprovant de cancel·lació.
  • La prestació és compatible amb la feina, per compte aliè o propi, de manera que un artista es pot donar d'alta per treballar i continuar amb la prestació quan es doni de baixa.
  • Les sol·licituds de prestació pendents ja es resoldran tenint en compte aquests canvis. Les que han estat denegades s'hauran de tornar a presentar.
Aquest és l'enllaç al BOE on es publiquen els canvis:
https://www.boe.es/…/di…/2020/05/27/pdfs/BOE-A-2020-5315.pdf

Us recordem que podeu accedir a la prestació extraordinària d'atur durant quatre mesos, si podeu acreditar un mínim de 20 actuacions l'any 2019 i de fins a sis mesos si en podeu acreditar més de 54. La prestació serà de 700€ mensuals en tots els casos.