El 2020 l'ICEC destinarà 5,6 milions d'euros a impulsar el sector musical

L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) comptarà amb un pressupost total de 63,6 milions d'euros quan s'aprovi el pressupost de 2020

Quan s'aprovin els pressupostos generals, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que depèn del Departament de Cultura, comptarà amb un pressupost de 63,6 milions d'euros, un 8,5% més que en el 2017 que és l'últim pressupost aprovat fins ara.

El president de l'ICEC, Miquel Curanta, va presentar ahir en roda de premsa el pla d'acció de la institució per aquest 2020. El pla inclou el llançament de nou noves línies de suport a les arts escèniques, les arts visuals, l'audiovisual, el sector editorial, la cultura digital i la música. Aquest pla es guiarà per 6 eixos estratègics: gènere, llengua catalana, desenvolupament de públics, talent emergent, sostenibilitat i emprenedoria. Segons el director de l'ICEC, si bé els recursos s'han incrementat, encara són insuficients.

5,6 milions d'euros per impulsar el sector musical

A les set línies de subvenció ja existents (per a empreses discogràfiques, per a l'edició videogràgica i discogràfica, per a orquestres prioritàries, per a formacions estables, per a programacions de música en viu, per a festivals de música i per a la promoció musical) se n'afegirà una vuitena: un programa de suport per a la creació i difusió de noves carreres discogràfiques. L'objectiu d'aquesta nova línia té un doble objectiu: potenciar el talent emergent dels artistes catalans que s'expressen en català, així com augmentar la presència de la música en general i de la música en català en particular a mitjans de comunicació i escenaris del país.

El suport al sector discogràfic passa de 320.000€ a 420.000€ i es complementarà amb accions de difusió i promoció.

D'altra banda, l'ICEC també vol posar al dia la línia de foment de la música en viu, de la qual ja es va obrir una primera convocatòria el passat 28 de gener i que està dotada amb 800.000€. Aquesta convocatòria és a any vençut, és a dir, es subvencionen les activitats realitzades l'any anterior. L'ICEC preveu fer una segona convocatòria aquest any 2020, que subvencionarà l'activitat desenvolupada en el mateix any.