Recta final dels Premis Enderrock 2020. Oques Grasses, Ginestà, Miqui Núñez i Rosalia, principals finalistes

La tercera volta de votació queda oberta fins al 23 de febrer

Ahir es va donar a conèixer el resultat de la segona volta de votació dels Premis Enderrock 2020, que ha rebut més de 18.000 vots. A partir d'avui i fins al dia 23 de febrer queda oberta la tercera i última volta. Els guanyadors es donaran a conèixer el dia 5 de març en una gala a l'Auditori de Girona.

Oques Grasses encapçalen el rànquing amb cinc nominacions (millor disc, millor cançó i millor videoclip de pop-rock, millor artista i millor directe). Segueixen Ginestà, Miqui Núñez i Rosalia que comparteixen tres nominacions: millor disc de cançó d'autor, millor cançó d'autor i artista revelació per Ginestà; millor cançó de pop-rock, millor artista revelació i millor directe per Miqui Núñez; i millor artista, millor artista en llengua no catalana i millor videoclip per Rosalia. Amb dos nominacions apareixen 31FAM, Cesk Freixas, Manel, Meritxell i Judit Neddermann, Porto Bello i Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Ahir també es va donar a conèixer el guanyador de la segona edició del Premi Xesco Boix al millor disc per a públic familiar, que ha sigut per 2PrincesesBarbudes, pel seu treball La bona vida.

Una altra revelació d'ahir va ser la del Premi Joan Trayter al millor productor i arranjador musical, que ha recaigut en el músic David Rosell, responsable del so de Txarango, Buhos i Ítaca Band.

Reconeixements a la indústria musical catalana

Un any més, el Grup Enderrock ha atorgat els reconeixements a la indústria musical del país. Enguany s'han distingit els segells discogràfics Gandula (10 anys) i Kasba Music (15 anys) i els espais musicals de L'Auditori (20 anys), el Liceu (20 anys des de la reobertura), Cafè Slàvia (25 anys) i Jazzman (40 anys). També rebran reconeixement el programa Mans de Catalunya Ràdio (15 anys), el festival Guitar BCN (30 anys), l'empresa Alter Sinergies (15 anys) i la plataforma cultural Lapsus (15 anys).

En el transcurs de la gala del 5 de març també s'atorgarà el Premi Enderrock d'Honor a Núria Feliu, el Premi Enderrock a la trajectòria a Manel Camp i el Premi Enderrock Estrella a l'escriptor Jordi Sierra i Fabra.

Trobareu tots els detalls i podreu votar en aquesta tercera ronda a www.enderrock.cat