José Manuel Rodríguez Uribes serà el nou ministre de Cultura y Deporte

Es tracta d'un perfecte desconegut en el món de la Cultura. Substituirà en el càrrec José Guirao

Pedro Sánchez s'ha fet pregar per anunciar el nou ministre de Cultura y Deporte de l'estat espanyol. Hem hagut d'esperar fins el dissabte 11 de gener per saber que el càrrec l'ocuparà José Manuel Rodríguez Uribes, un home pròxim al president Sánchez i un perfecte desconegut en el món de la cultura.

Rodríguez Uribes (València, 1968) és doctor en dret per la Universitat Carlos III de Madrid i ha estat professor de filosofia del dret en aquesta mateixa universitat i a la UV (actualment  en excedència).

Va ser director de l'oficina del Alto Comisionado de Apoyo a las Víctimas de Terrorismo y Atención Ciudadana del Ministerio del Interior entre 2005 i 2011. L'any 2017 va entrar a formar part de la Comissió Executiva Federal del PSOE, encarregat de l'àrea de Laïcisme. El 2018 va ocupar el càrrec de delegat del Gobierno a la Comunitat de Madrid. Va cessar en el càrrec l'abril 2019 per poder presentar-se a les eleccions a l'Asamblea de Madrid, que encapçalava Angel Gabilondo. També va ser director de l'Institut de Drets Humans 'Bartolomé de las Casas' (2016-2018).