La mallorquina Maria Jaume Martorell es proclama guanyadora del Sona9 2019

La cantant de rap i r'n'b Joina ha guanyat el Premi Joventut
i els rockers Urpa s'han endut els Premis Èxit i Votació Popular


La cantautora de Lloret de Vistalegre (Pla de Mallorca) Maria Jaume Martorell ha guanyat el concurs Sona9 2019 en la final en directe celebrada aquest dimecres 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. El Premi suposa l'enregistrament i edició d'un disc amb un productor professional, una gira de cinc concerts als festivals Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i Bioritme, entre d'altres, i una campanya de publicitat i promoció a iCat, TV3 i Enderrock. L'artista illenca també ha rebut el nou premi Rodautors, a la millor proposta de cançó d'autor, que li permetrà actuar al festival que se celebrarà al maig a Os de Balaguer. 

El Premi Joventut, que obté el segon classificat del Sona9, ha estat atorgat a la rapera figuerenca Joina. El premi consisteix en l'enregistrament a Bucbonera Studios i edició digital d'un EP amb 4 cançons a més d'una minigira de tres concerts en diferents festivals musicals de Catalunya. Finalmemt, el Premi Èxit ha estat per als rockers barcelonins Urpa, i comporta l'enregistrament de dues cançons a Bucbonera , edició digital del single i una campanya de difusió als mitjans del concurs.


Pel que fa al Premi per Votació Popular, dirigit al grup amb més vots del públic durant la final del Sona9, se l'ha endut la formació Urpa, que rebrà 1.000 euros en material musical i una campanya a la plataforma de micromecenatge Verkami.

Al final de la nit també s'ha lliurat el Premi Cases de la Música, al grup amb més projecció de futur de la fase final, que ha recollit la formació garrotxina de reggae i dub Relat. El premi Incubadora Musical inclou un pack d’accions amb l’objectiu d'ajudar el grup o solista a fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical, que inclou producció, gravació, gestió, assessorament, seguiment de la carrera musical del grup i ajut a la creació.