El festival "Amb So de Cobla" guanya públic i consolida el projecte

La tercera edició assoleix els 6.000 espectadors

La tercera edició del festival "Amb So de Cobla", que s'ha celebrat a Palamós entre el 7 i el 11 d'agost, ha lograt despertar l'interès del públic pel so de la cobla amb propostes que han atret espectadors de totes les edats i d'arreu de Catalunya.

Prop de 6.000 persones han seguit les actuacions, de caire molt divers, que proposava el festival, entre les quals destquen la producció liderada per Arnau Tordera, cantant del grup Obeses, amb la Cobla Berga Jove i el Cor Obeses, que va omplir el Passeig de Mar, i l'espectacle de Llibert Fortuny amb la seva Electro Cobla Sound al parc del Convent dels Agustins. Ambdues propostes es podran tornar a veure a la 22è Fira Mediterrània de Manresa.

El director artístic del festival, Adrià Bauzó, considera consolidat el model que consisteix a incentivar produccions pròpies, tot respectant el vessant més tradicional de la cobla. Segons diu, "treballem en doble direcció: hi ha gent que descobreix el so de la cobla gràcies a Obeses o a Llibert Fortuny, però també hi ha públic que descobreix artistes més mainstream o aspectes com la dansa de Cobosmika o la poesia de Carner gràcies al festival". 

Altres actuacions destacades van ser la producció del NewCat, The New Catalan Ensemble, a partir d'una selecció de poemes del Bestiari de Josep Carner amb música original de Joan Díaz; l'actuació de Coblatropic & Cobosmika, un espectacle itinerant al ritme d'un combó llatí de metalls i percussió, i, en la mateixa línia, la formació Big cat de Música Llatina que va oferir un repertori coblístic inspirat en la música tradicional sud-americana.

Finalment, cal destacar les propostes més clàssiques com ara el 19è concert de la Costa Brava, a càrrec de La Principal de la Bisbal; l'actuació de La Principal del Llobregat; l'exhibició de les Colles Sardanistes amb la cobla Mil·lenària "Fidelíssima Vila de Perpinyà". A més, cal recordar que els dia 1 de setembre el conjunt Big Cat de música llatina oferirà una darrera actuació vinculada al festival a Lloret de Mar i que a la tardor tindrà lloc una nova sessió formativa per a instruments de cobla a càrrec de músics reconeguts del país.

El festival Amb So de Cobla està impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Palamós i l'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya.