El Parlament renova el plenari del CoNCA

Feia un any i mig que tots els càrrecs tenien el mandat caducat

Després d'un any d'interinitat de l'anterior plenari, el Parlament de Catalunya ha aprovat la renovació dels càrrecs del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). La proposta del president de la Generalitat, Quim Torra, que s'ha votat de manera electrònica i secreta, ha tingut 74 vots a favor, 2 en contra, i 45 abstencions. 5 diputats no han emès vot, tot i estar presents a l'hemicicle.

Els nous membres del plenari són: el gestor cultural Salvador Casals, el director d’orquestra Edmon Colomer, l’especialista en polítiques culturals i educatives de les arts Jordi Font, l’editora Núria Iceta, la curadora d’exposicions i gestora cultural Vinyet Panyella, la productora cinematogràfica Miriam Porté i la gestora cultural de l’àmbit de les arts escèniques Margarida Troguet

Els set membres del plenari elegits substituiran els cinc membres que quedaven, tots amb el mandat caducat - el president Carles Duarte, Isona Passola, Pilar Parcerisas, David Albet i Mercè Gisbert - i les dues vacants, la de Lluís Puig, que va dimitir el 2014, i la de Gemma Sendra, que ho va fer el 2018 per entrar de regidora a l'Ajuntament de Barcelona.