L'Acadèmia Catalana de la Música dona a conèixer els finalistes dels Premis Alicia 2019

La cerimònia d'entrega dels guardons se celebrarà el 21 de setembre a Vic, coincidint amb el Mercat de Música Viva

Un dels objectius fundacionals de l'Acadèmia Catalana de la Música és prestigiar i fer visible el sector musical, projectant i promocionant els valors artístics, culturals i socials de la música produïda dins del territori català, al marge de dinàmiques comercials. Per materialitzar aquest propòsit, l'any passat va anunciar, en el marc del Mercat de Música Viva de Vic, la constitució dels Premis Alícia, la primera edició dels quals se celebrarà aquest 2019.

Els guardons s'entregaran anualment a aquells projectes o propostes que destaquin per la seva excel·lència i fomentin els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Ara, l'Acadèmia ha fet públics els finalistes d'aquesta primera edició, que han estat escollits mitjançant una sèrie de votacions, pels acadèmics i entitats que en són membres.

Els Premis Alícia comprenen 11 categories: Autoria, Interpretació, Interdisciplina, Talent emergent, Producció discogràfica, Directe, Projecte social, Projecte educatiu, Internacionalització, Periodisme musical i Trajectòria. En aquest enllaç podeu veure els finalistes d'aquesta primera edició.

Pel que fa al Premi a la Trajectòria, l'Acadèmia ha decidit atorgar-lo al mestre Jordi Savall "per la seva excel·lència creativa, interpretativa i professional, així com pel seu ampli reconeixement internacional i el desenvolupament d'una gran tasca pedagògica i social".

La cerimònia d'entrega dels guardons tindrà lloc el 21 de setembre a l'Atlàntida de Vic, en ocasió del Mercat de Música Viva que se celebra en aquesta ciutat.

Els Premis Alícia compten amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Consell Territorial de la SGAE, l'Associació d'Intèrprets o Executants (AIE), l'Ajuntament de Barcelona i el Mercat de Música Viva de Vic.