La SGAE no aprova els nous estatuts i encara una situació molt difícil

El Ministerio de Cultura podria intervenir l'entitat

El dilluns 24 de juny, la SGAE va celebrar la primera assemblea de l'any 2019 en què es va sotmetre a votació la reforma dels estatuts per tal d'adaptar-los a la Llei de Propietat Intel·lectual i a les directrius europees. Des d'un altre vessant, tal com passa últimament a les assemblees, també es sotmetia a votació la gestió de la presidenta Pilar Jurado i el seu equip.

La proposta d'estatuts ha estat rebutjada un cop més, ja que no va arribar a obtenir les dues terceres parts dels vots emesos pels socis. En concret, el sí va obtenir un percentatge del 62,78%, no gaire allunyat del 66% necessari per a l'aprovació. Un 36,07% dels socis van votar que no i un 1,14% es van abstenir. En total, van votar 1.356 socis dels 18.000 que tenen dret a vot.

Amb aquest resultat es complica la situacio de la SGAE. D'una banda, en unes declaracions recents, el ministre de Cultura José Guirao va declarar que el govern no descartava continuar per la via judicial per resoldre el problema, el que implicaria molt probablement la intervenció de l'entitat. D'altra banda, la Confederació Internacional de Societats d'Autors i Compositors (CISAC), que ja va excloure temporalment la SGAE com a membre durant un any, podria declarar aquesta exclusió definitiva.