El Departament de Justícia i l’Associació de Músics de Tarragona engeguen la 2a edició de la campanya solidària “Apadrina un músic”

Aquesta campanya pretén potenciar la música als centres penitenciaris, donant vida a instruments que ja no s’utilitzen

El Departament de Justícia i L’Associació de Músics de Tarragona organitzen, per segon any consecutiu la, campanya solidària “Apadrina un músic”. En aquesta edició també hi col·labora, com a punt de recollida d’instruments, l’Escola Municipal de Música de Tarragona. 

 

Aquesta iniciativa vol promoure l’aprenentatge musical als centres penitenciaris, aprofitant aquells instruments que tenim casa i ja no fem servir. 
 

Des d’ara i fins al 15 de gener, qui ho vulgui pot portar la seva donació a la Capsa de Música (Espai Tabacalera), Av. Vidal i Barraquer, s/n, els dimarts de 17 a 20h, dimecres de 10 a 13h i de 17 a 20h, i els dijous i divendres d’11 a 13h. També a l’Escola Municipal de Música de Tarragona, C. Armanyà, 10, de dilluns a divendres, de 10 a 20h.

 

“Sempre calen guitarres”.

L’instrument més sol·licitat a qualsevol presó és la guitarra clàssica. El gran nombre d’internes i interns que volen tocar aquest instrument, afegit al desgast pel gran ús que se’n fa, provoca que sempre facin falta guitarres. 

 

“La música rehabilita”.

Als centres penitenciaris de Catalunya, els interns i les internes tenen la possibilitat de participar en tallers de música. En aquests espais toquen i experimenten amb els instruments de què disposen. Això els permet connectar amb la seva part més sensible i creativa. La música ajuda a l’apoderament de la persona i millora la seva autoestima, a més de potenciar valors com la constància i l’esforç per aprendre a tocar un instrument.