Primera edició de la Fira de Luthiers de la Cellera de Ter

Tindrà lloc el diumenge 18 de novembre al llarg de tot el dia

Al llarg de tot el diumenge 18 de novembre, però especialment al matí, tindrà lloc la primera edició de la Fira de Luthiers de La Cellera de Ter, que comptarà amb la presència d'una desena d’artesans luthiers que hi mostraran i posaran a la venda guitarres elèctriques i acústiques, amplificadors, violes, violins, contrabaixos, violes de roda, mandolines, instruments medievals, cordes de tripa naturals, bateries i instruments de vent.

La fira però, no tan sols comptarà amb la presència de luthiers, sinó que també hi tindran lloc seminaris i tallers que giraran entorn de la construcció artesanal de guitarres i bateries, l’evolució dels instruments de corda des de l’època medieval i on es mostrarà el funcionament, procés d’afinació i rutines de manteniment de pianos i harmòniques.   

Hi participaran els següents luthiers:

També s’han programat concerts de petit format, tots ells amb una vessant didàctica. Hi participaran David Mauricio, Xavi Lozano i alumnes i professors de l’Escola de Música de la Cellera de Ter.

Finalment, durant tot el dia hi haurà oberta una exposició d’instruments a la Sala 2 del CCP i, al llarg de tot el matí, un taller infantil de construcció d’instruments musicals.

La Fira de Luthiers és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament i del Col·lectiu de músics de la Cellera de Ter.

Trobareu tota la informació a www.firadeluthiers.lacelleradeter.cat