TONI SUBIRANA

Dades de contacte

Representant: Toni Subirana
Web: http://www.tonisubirana.com
Email: tsubirana@tonisubirana.com
Telèfon: 972767040

Espectacles ofertats

30 Anys de cançons

30 Anys de cançons-Concert

 
30 anys de cançons
 
Al desembre de 1986 vaig entrar a un estudi de gravació per enregistrar el meu primer disc que presentaria en directe el març de 1987 a La Cova del Drac de Barcelona. Tenia vint-i-un anys i des dels catorze feia les meves pròpies cançons. L’espera de set anys per poder escoltar gravades en un àlbum aquelles primeres composicions se m’havia fet interminable, havia trucat moltes portes i finalment se m’havia obert una de gran. La discogràfica Hispavox em va oferir un contracte i la gravació del meu L.P. amb l’històric productor Rafael Trabucchelli...Molts somnis de joventut se’n esvaït des de llavors...però no tots!...queda el treball de tots aquests anys: la publicació d’alguns discos més, molts bolos i un bon grapat de cançons...He pensat que seria una bona manera de celebrar aquests trenta anys amb un concert antològic, rescatant alguna d’aquelles obres primerenques que tal vegada us sonin, barrejant-les amb d’altres que van venir després, i sense oblidar el meu treball de musicar poetes com Josep Maria de Sagarra, una  tasca que m’ha donat moltes satisfaccions com és la de portar la meva música a molts racons de la nostra geografia. Sé molt bé que bona part de la meva obra no ha tingut gaire repercussió i no amago el desig de donar una segona oportunitat a alguns temes que van passar desapercebuts o que, fins i tot, van quedar inèdits. Penso també que aquesta mirada al passat ha de servir per prendre impuls i crec que m’ho pot donar el compartir amb el públic l’estrena d’alguns temes que potser formin part d’un nou disc. Com no es tracta de fer sonar aquest repertori com va ser gravat al seu moment he decidit presentar aquestes cançons pràcticament despullades, acompanyat de la complicitat d’un bon pianista, Pep Pladellorens, i amb la meva guitarra que és tal com les vaig concebre.
 
Toni Subirana


Toni Subirana canta la poesia del Nadal

Toni Subirana canta la poesia del Nadal-Concert

El Nadal és una de les èpoques de l’any on la música té més presència. La gent es reuneix per a cantar i el més habitual és entonar aquelles nadales que en diem de “tota la vida”. Però el Nadal ha estat un tema recurrent en la poesia catalana, ja sigui tractat des d’un punt de vista religiós o com a tradició que ens uneix i que ens desperta uns sentiments que comparteixen moltes persones.
 
Toni Subirana ha posat música a una sèrie de poemes on el misteri religiós apareix com a testimoni de molts sentiments  i sensacions que es desperten al Nadal: l’enyorament per les persones que no hi són circumstancialment, i el dol per les que ja mai més hi seran; la reflexió sobre les desigualtats del món en uns dies de l’any abocats a la sobreabundància; el gust per perpetuar les tradicions més arrelades i casolanes com el Pessebre i els reis Mags i les importades, com l’arbre i Santa Claus, que conviuen en més o menys harmonia...
 
Toni Subirana passejarà aquest espectacle pels nostres escenaris des del primer diumenge d’Advent fins al 2 de febrer (dia de La Candelera),  que és quan la tradició marca que s’ha de retirar el pessebre. Ara és el moment de reservar el dia que us interessi, tingueu en compte que els caps de setmana i els festius són les dates més sol·licitades i les que primer s’emplenen.
 
El recital es presenta en tres formats instrumentals per tal de poder accedir
a tot tipus d’espais: teatres, centres culturals, esglésies, casals, sales polivalents, centres cívics, instituts, escoles, biblioteques, etc.
A la última part del recital Toni Subirana cantarà algunes nadales tradicionals catalanes i cançons de Nadal internacionals. També es contempla la participació d’alguna coral local infantil en algun tema del repertori per tal d’implicar als més petits i a les seves famílies en el concert nadalenc.
 
És innegable la tasca que han fet els cantautors en la difusió de la poesia, molts d’ells sovint s’han dedicat monogràfics a un autor determinat però no és habitual reunir un bon nombre de poetes al voltant d’un tema concret com ara el Nadal, una festivitat i una tradició que, en canvi, ha donat pàgines molt brillants de la nostra literatura i que mereixen no quedar esgrogueïdes. Què millor sinó que llançar-les a l’aire acompanyades d’una melodia?
 
Programa del concert:
 
Toni Subirana ha musicat diversos poemes fins a confegir un repertori que no amaga una certa vocació antològica.
 
-Pessebre d’amor (Toni Subirana)
-El rústic villancet (Josep Carner)
-Albada Nadalenca (Carles Fages de Climent)
-Nadal (Joan Salvat-Papasseit)
-Els núvols de Nadal (Joan Maragall)
-Nit de Nadal (Guerau de Liost)
-Nadala (Nit de Nadal) (Àngel Guimerà)
-Rondalla del bou (Marià Manent)
-També vindrem, infant, a l’hora vella (J.V. Foix)
-Pessebre vora el mar (Tomàs Garcés)
-Cançó de l’estrella (Jacint Verdaguer)
-Sonet (Miquel Martí i Pol)
-És Nadal (Miquel-Lluís Muntané)
 
Música de totes les cançons: TONI SUBIRANA

Toni Subirana i Els Sonsos

Toni Subirana i Els Sonsos-Havaneres

Cançons amb gust de sal (Havaneres, valsos, boleros i cançó marinera)
 
Toni Subirana vé del cor de l’Empordà a presentar un repertori de cançó marinera amb havaneres ben populars i també de la seva pròpia collita que combina amb algunes cançons sobre poemes d’autors clàssics com ara J.M. de Sagarra, de qui va musicar les Cançons de rem i de vela, inspirades a la Costa Brava; Joan Maragall, Joaquim Ruyra o Miquel Costa i Llobera; i d’altres contemporanis. No hi manca tampoc al repetori alguna versió de la cançó francesa com La Mer, de Charles Trenet; de la cançó italiana, com Sapore di sale, de Gino Paoli; o del repertori llatinoamericà, com Alfonsina y el mar; i, per descomptat, clàssics del gènere com La gavina.
Toni Subirana presenta aquestes cançons en un format clàssic d’havanera amb l’acompanyament d’ Els Sonsos, dos grans professionals de la música: Alfons Rojo (guitarra, mandolina i acordió) i Eduard Altaba (Contrabaix). 

 



Components del grup

Toni Subirana (veu iguitarra), Alfons Rojo (guitarres, mandolina, acordió, violí i harmònica), Pep Pladellorens (piano), Eduard Altaba (contrabaix), Àngel Pererira (beteria i percussió).
Qui som?
Cançó d'autor. Autor, compositor i intérpret. (Temes propis, poesia musicada).

Més informació
Xarxes socials
Enllaços
http://www.tonisubirana.com

Vídeo

Properes
Actuacions
Dimecres
8
Maig 2024
Maig 2024
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Cap actuació programada per aquest dia