SABORASONS, primer cicle musical i gastronòmic d'Alella, sota els garrofers

El cicle, que uneix música i gastronomia, portarà el pianista Chano Domínguez, acompanyat de Marina Albero, el diumenge 29 de juny, a les 22h, a la terrassa del restaurant Els Garrofers d'Alella

Aquest any s'inaugura un nou cicle que uneix  música i gastronomia. Es tracta de Saborasonsuna nova iniciativa, impulsada per l'Ajuntament d'Alella, que proposa un maridatge cultural en tots els sentits, sent el seu propi nom l'essència de la idea. 

El restaurant Els Garrofers esdevé la seu d'aquest delit, d'aquest tast de menjar unit a concerts saborosos i altres activitats. El poble d'Alella, amb les seves virtuts enològiques i gastronòmiques, constitueix el marc ideal per acollir aquesta nova proposta, a la qual desitgem molts anys de creativitat.

En aquesta primera edició, s'han previst quatre activitats que relacionen la gastronomia i la música:

Chano Domínguez i Maria Albero - diumenge 29 de juny
És el concert inaugural i també l'acte estrella del cicle. Chano Domínguez és un músic que ha aconseguit la barreja més orgànica entre flamenco i jazz. Ha tocat amb moltes figures internacionals i ha portat la seva música arreu del món. En aquesta ocasió comparteix escenari amb Marina Albero, una jove multi-instrumentista d'altíssim nivell que també ha creat el seu propi món sonor. El duo presentarà un reperetori amb tocs llatins, flamencs i sons ancestrals. Per primer cop es podrà escoltar un piano i un vibràfon "per seguiriyas" o un salteri improvisant sobre les buleries de Chano.

Tampopo, cinema gastronòmic a la fresca - divendres 4 de juliol
Tampopo (Juzo Itami, Japó 1985) és una de les pel.licules que millor ha sabut captar l'essència de la recerca de l'excel.lència en gastronomia, d'una manera irònica i divertida.

Música i taller de cuina infantil - diumenge 20 de juliol
Aquesta activitat consta de tres parts: Cuinar, Escoltar i Degustar. Comença amb un taller de cuina per a nens i continua amb un concert dels ex-alumnes de l'escola de La Concepció de Barcelona que ha posat en marxa un projecte docent únic en què els nens aprenen a tocar els instruments a través del llenguatge del jazz, dins l'horari lectiu del segon cicle de primària. 

El Banquet de les Paraules - divendres 25 de juliol
Segons Montaigne, "l'home és l'animal que cuina". Amb aquesta idea els Versonautes proposen un viatge de música i poesia basada en textos de grans escriptors universals sobre el menjar i l'art de cuinar. La selecció de poemes es fusiona amb músiques que van des d'improvisacions i arranjaments jazzístics fins a una jota valenciana o un so cubà. Tot plegat s'acompanyarà d'un tast elaborat amb els aliments que s'esmenten en els poemes.

Les entrades són a la venda a l'oficina de turisme d'Alella i per telèfon al 651 400 959