El 26 d’Abril serà la final del XIX Concurs d’Interpretació Musical l’Arjau

El concurs és obert a tots els instruments i formacions de cambra integrades per joves de menys de 30 anys

La dotació total dels premis és de 8.460€

La Fundació L’Arjau convoca des de fa 19 anys el Concurs  d’Interpretació Musical per a Joves de fins a 30 anys. Aquest concurs, que és obert a tots els instruments, s’estructura en tres modalitats: Solista, Música Catalana XX-XXI i Música de Cambra. El jurat valorarà sobretot el factor interpretatiu.

L'objectiu fonamental del concurs és facilitar a infants i joves un marc interpretatiu en el qual mostrar i compartir la seva música. El concurs també vol potenciar la música d'aquí i d'avui per la qual cosa, juntament amb les modalitats de solista i de música de cambra, s'estableix una modalitat específica de compositors/es catalans/es del XX-XXI.

Un total de 3.400 concursants, nois i noies joves músics, han passat pel concurs des dels seus inicis. En aquesta edició, la XIX s'ha enviat una convocatòria a tots ells i a 721 escoles de Catalunya i arreu.

Enguany les Fases Prèvies Selectives es celebraran en tretze sessions a la Casa Elizalde i a Caixaforum.   La Fase Final serà el dissabte 26 d’abril a l’Auditori de CosmoCaixa. Al matí, les categories infantils i a la tarda, les juvenils. L’accés a la Sala és lliure i gratuït.   

L’Acte de lliurament de premis i Concert de primers premis tindrà lloc el dia 8 de maig a la Casa Elizalde.   

Un jurat de reconegut prestigi decidirà a qui s’atorguen els 8.460€ de la dotació, repartits segons categories i modalitats. També s'atorgaran el Premi Especial Editorial Boileau i el Premi Fundació de Música Contemporània.   

El Concurs D’Interpretació Musical L’Arjau rep des dels seus inicis el suport d’entitats públiques, com la Diputació de Barcelona i l'Institut Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, així com del Consorci de la Zona Franca i la col·laboració d’un grup d’empreses privades.  

.