Neix DBUT, un nou concurs de joves intèrprets de les comarques gironines

Amb un format innovador, ofereix les modalitats de clàssica, jazz i música d'arrel i està obert a joves intèrprets d'altres procedències

DBUT és una iniciativa de les Joventuts Musical de Banyoles, Figueres i Girona per promoure el talent musical en temps de crisi

Ahir es va presentar en roda de premsa a la Casa de Cultura de Girona una nova proposta per detectar i promocionar joves talents musicals. DBUT està organitzat conjuntament per les entitats locals de Joventuts Musicals de les ciutats de Girona, Banyoles i Figueres. Cadascuna d'aquestes associacions acollirà i organitzarà una de les tres modalitats que es presenten en aquesta primera edició: músiques d'arrel (Banyoles), jazz (Banyoles) i música clàssica (Girona). Amb aquesta nova iniciativa les tres entitats es sumen a la tasca que el moviment de Jeuneses Musicales duu a terme a nivell internacional i també al nostre país, com a plataforma indispensable de promoció dels joves músics.

El nou concurs DBUT va dirigit a tots els intèrprets individuals o grups d'un màxim de sis integrants, que interpretin algun dels tres gèneres musicals esmentats, entesos de manera àmplia i gens restrictiva. El límit d'edat es fixa en 26 anys en la modalitat de clàssica i 30 en les altres dues. Serà condició indispensable per la participació dels grups que un dels integrants, com a mínim, sigui nadiu de les comarques gironines.

Un  jurat d'experts escollirà dos finalistes de cadascuna de les tres modalitats a partir dels materials enregistrats que presentaran els concursants. Les finals es celebraran respectivament a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles (divendres, 10 de maig, 21h), l'Espai Cultural La Cate de Figueres (dissabte, 11 de maig, 21h) i l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (diumenge 12 de maig, 21h). Aquestes finals seran obertes al públic, que hi podrà dir la seva ja que el seu vot suposarà un terç del vot total.

Tocar és el millor premi: dos concerts remunerats per als guanyadors

Els conjunts que resultin guanyadors de les tres modalitats obtindran el premi més preuat per a qualsevol intèrpret: tenir noves ocasions de tocar. Així, cada grup guanyador tindrà assegurats sengles concerts remunerats en les dues entitats de Joventuts Musicals que no van acollir la seva final. Igualment cada guanyador serà inclòs en la Xarxa de Músiques a Catalunya de Joventuts Musicals de Catalunya, l’únic circuit estable de concerts i d’abast nacional actiu a Catalunya, amb el què això representa d’oportunitat de donar-se a conèixer arreu del país. A banda, el Premi Josep Anton Galeras suposarà l’enregistrament d’un cd promocional conjunt pels guanyadors de les tres modalitats. Igualment es proporcionaran beques per a cursos d’especialització i seminaris. Tot pensat perquè hi hagi un abans i un desprès pels concursants que hagin passat per DBUT, el nou concurs de joves intèrprets de les comarques gironines.

BASES

INSCRIPCIÓ:
Caldrà abonar 10 euros en concepte de drets d’inscripció. Només es podrà fer la inscripció via internet en les butlletes electròniques que es trobarà en el web de cada entitat local de Joventuts Musicals en la modalitat que organitzi: 
    ARREL: www.jmbanyoles.com
    JAZZ: www.jmfigueres.cat
    CLÀSSICA: www.joventutsmusicals.cat/girona

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ:
Fins a les 12 h del migdia del divendres 12 d’abril de 2013. Passada aquesta hora quedarà inactiva la butlleta electrònica de subscripció.