Neix el Girona A Cappella Festival

Ahir es va presentar a Girona l' A Cappella Festival promugut per l'Associació Fringe i amb el recolzament de l'Ajuntament de la ciutat, que hi dedicarà un pressupost de 10.000 euros. El festival tindrà lloc del 12 al 19 de maig, coincidint amb Girona Temps de Flors. La gran majoria de les actuacions es faran en espais públics o a l'aire lliure i seran gratuïtes.

Segons el director artístic, Pau Marquès, el festival "neix dins del marc de Temps de Flors, però amb una clara vocació d'esdevenir un referent al sud d'Europa".  En aquesta primera edició hi actuaran sis grups, dos dels quals són locals: Les Sixters i el Cor de Cambra de la Diputació. Els altres quatre són The Earth Angels, grup barceloní de doo-wop, el sextet ucraïnès Mansound, els barcelonins The Hanfris Quartet, que canten peces d'estil barbershop, doo wop i close harmony i Singfònics, un grup d'una trentena de cantants molt joves que interpreta versions molt personals de grans èxits del pop internacional, amb incursions en el soul i la música gospel.

Al festival també hi actuaran els participants a un Gospel & Spirituals Workshop, que impartirà Moisès Sala (director de The Gospel Viu Choir) el dia 19 de maig a la Casa de Cultura de Girona (inscripció 15€).