Dimiteix Màxim Huerta i Sánchez nomena José Guirao nou ministre de Cultura i Esport

El periodista Màxim Huerta va dimitir ahir com a Ministre de Cultura quan no feia ni una setmana que havia accedit al càrrec. La renúncia es va produir després de fer-se públic que els anys 2006 i 2008 havia defraudat 218.322€ a l'Agència Tributària.

Ahir mateix, Pedro Sánchez va comunicar el nom del nou ministre de Cultura i Esport: el gestor cultural andalús José Guirao.

José Guirao (Pulpí, Almería 1959) és llicenciat en filologia hispànica. El 1983 va començar a l'àrea de Cultura de la Diputació d'Almeria. Entre 1988 i 1993 va ser director general de Béns Culturals i Medi Ambient del departament de Cultura de la Junta d'Andalusia, on desenvolupa projectes com el Centre Andalús d'Art Contemporani i la creació del Instituto Andaluz del Patrimonio Histórico. El 1993, amb Carmen Alborch de ministra, va ser director de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura i el 1994 va ser nomenat director del Centre d'Art Reina Sofia de Madrid, càrrec que va ocupar fins el 2001. A partir del 2001 es va fer càrrec de La Casa Encendida, espai social i cultural de la Fundación Caja Madrid, que el 2013, amb la desaparició de Caja Madrid, va passar a dependre de la Fundación Montemadrid, de la qual ha sigut fins ara director general. Avui promet el càrrec.