El tenora i compositor Jordi Molina presenta el seu treball, "Materia del temps" en cooproducció amb l'Espai Ter

El projecte es presentarà aquest mes de setembre a Barcelona, en el marc de les Festes de la Mercè

Ahir es va presentar a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), Matèria del temps, el nou projecte del tenora i compositor Jordi Molina (Blanes, 1962), que arriba després de més de tres dècades de reconeguda trajectòria professional.
 
L’equipament de Torroella s’estrena com a coproductor amb el projecte de Molina que es presentarà a finals d’aquest mes de setembre a Barcelona, en el marc de la programació oficial de les festes de La Mercè 2016, i que arribarà a Torroella el proper 22 d’octubre, a les nou del vespre, dins la programació estable de l’Auditori.

‘M’agradaria que aquesta producció comptés amb una normalitat a nivell de marcs d’exhibició i de difusió que no sempre ha acompanyat projectes vinculats a la world music fets des de Catalunya’, afirma Jordi Molina.
 
Pioner, inquiet, talentós i inconformista. Són alguns dels adjectius que han acompanyat Molina al llarg de més de trenta anys d’exitosa carrera. Ara s’ha decidit a impulsar un nou projecte que considera necessari, tant a nivell artístic com a nivell vital, ‘atès que no existeix en el panorama musical català’, afirma, ‘una producció en què el so instrumental d’una tenora lidera un conjunt de músics d’alt nivell amb clara voluntat d’aconseguir una important penetració social en la línia del que ja ha passat - i afortunadament encara passa- en realitats culturals singulars com Galícia o Euskadi’. Preguntat sobre el futur de la producció Matèria del temps, Molina afirma que l’entén tant adreçada al mercat intern com al mercat internacional, ‘on he tocat regularment des de fa quinze anys, en alguns períodes fins i tot més que aquí’.
 
El projecte pren el títol d’un dels quadres més representatius d’Antoni Tàpies, una de les inspiracions de Molina, que s’ha submergit en una producció plantejada ‘com un procés creatiu integral que recull bona part de l’aprenentatge que he assolit’. Ho fa amb la certesa que públic i mercat sabran veure en aquesta Matèria del temps una oportunitat de conèixer -a voltes reconèixer- un so que és el d’un territori singular, en constant evolució i ebullició. Música d’autoria pròpia que és d’arrel però que mescla llenguatges i influències: d’allò més tradicional a allò més innovador. De la improvisació i el jazz, passant pel cant d’estil i l’havanera.
 
Després de dos primers concerts aquest mes de setembre a La Mercè de Barcelona (23/09) i a Calella de la Costa (24/09), Molina presentarà Matèria del temps a la Fira Mediterrània de Manresa el proper 9 d’octubre -en el marc del Circuit Folk-, just abans d’arribar a la ciutat on resideix, Torroella de Montgrí. Serà el dissabte 22 d’octubre, a les nou del vespre, a l’Espai Ter. A més de Torroella, el projecte també es presentarà a Manlleu el 19 de novembre, a Mollerussa el 25 de novembre, a Les Borges Blanques el 3 de desembre i a L’Auditori de Barcelona, l’11 de febrer, en el marc del Festival Tradicionàrius 2017, entre altres.