El Consell de Ministres ha aprovat la posada en marxa del Bo Cultural Jove, que permetrà als joves que compleixin 18 anys al llarg de 2022 disposar de 400 euros per a l’adquisició de productes, serveis i activitats culturals.

La seva finalitat és revitalitzar i dinamitzar el sector cultural a Espanya, reduint l’impacte negatiu causat per la pandèmia, així com generar entre els joves l’hàbit de consum de productes culturals i, per tant, de nous públics

Els joves en podran gaudir a partir del juny. La durada serà d’un any, des del moment de la seva activació, amb topall el 31 de desembre del 2023.

El pressupost del bo és de 210 milions d'euros i es calcula que el podran aconseguir uns 500.000 joves de tot l'Estat. 

Poden optar al bo cultural els joves que el 2022 facin 18 anys (és a dir, els que han nascut el 2004), tant si ja els han complert com si no. Per sol·licitar-lo cal donar-se d'alta a la pàgina web del bo mitjançant un certificat digital o amb el sistema d'autentificació Cl@ve. A la web l'usuari haurà d'introduir les seves dades personals, que verificarà l'administració, i si tot és correcte rebrà un correu electrònic amb l'activació del bo cultural.

Cada bo cultural assignat consistirà en 100 euros per gastar en productes físics (llibres, premsa, discos), 100 euros per a productes digitals (podcasts, videojocs o mitjans de comunicació en línia) i 200 euros per a arts escèniques (teatre, òpera, cinema, dansa i museus). El bo cultural funcionarà com una targeta moneder virtual que cada jove es podrà descarregar al seu telèfon mòbil (hi haurà una aplicació mòbil creada per al bo cultural) o que es podrà recollir de forma física a qualsevol oficina postal d'Espanya.

Podeu consultar el Reial Decret pel qual s’estableixen les normes reguladores del Bo Cultural Jove aquí.