Empieza el 31 Mercat de Música Viva de Vic

Durante cuatro días, hasta el sábado 21 de septiembre, el MMVV ofrece una amplia agenda de actividades para los más de 650 profesionales que ya se han acreditado.

Aquest dimecres 18 de setembre comença la 31a edició del Mercat de Música Viva de Vic amb l'espectacle inaugural L'últim camí de Walter Benjamin de Juliane Heinemann, guanyadora del Premi Puig Porret 2018 (19h Teatre L'Atlàntida). Juliane Heinemann estarà acompanyada per una banda talentosa de músics d’improvisació formada per Marcel·li Bayer, Jordi Matas, Marko Lohikari i Oriol Roca. Abans de l'espectacle inaugural es donarà a conèixer i s'entregarà el premi Puig-Porret 2019.

Enguany, més de la meitat de la programació són estrenes  o preestrenes: Nico Roig, A Contra Blues, Mazoni,  Lagartija Nick, Maruja Limón, Gertrudis, Gato Preto, Ferran Palau, Marco Mezquida, Mateo Kingman, Carla, etc.

La programació del 31è MMVV té accent portuguès després que el Mercat  dediqués a Portugal les jornades anuals que organitza el mes de maig Barcelona. A Vic hi actuaran els grups portuguesos P.L.I.N.T, Filho Da Mae, Ruma, Palankalama i Lina amb Refree.

Als escenaris més multitudinaris del MMVV, Plaça Major i Sucre, concentraran l’oferta en clau de festival. Divendres: Balkan Paradise Orchestra, Koers, Joan Garriga i el Mariatxi galàctic, Deva, Iseo & Dodosound i Lildami. I dissabte The Crab Apples, El Petit de Cal Eril, Dorian, DJ Ojete, Búhos i Adala amb The Same Song Band.

#MMVVPRO

Professionals d'arreu ompliran, un any més, l'espai de l'Atlàntida on s'hi faran presentacions, pitchings, speed meetings, reunions i concerts. Ja s'han acreditat més de 650 professionals i 100 periodistes d'arreu. El Mercat de Música Viva de Vic acollirà una reunió del FWMF (Forum of Worldwide Music Festival) i les presentacions, entre d'altres de la JUMP (European Music Market Accelerator) i la plataforma Why Portugal.

Enguany l’activitat torna a posar el focus a Catalunya dimecres, a l’Estat, dijous i al mercat internacional divendres, centrada amb Portugal. Presentaran la seva activitat els governs d’Extremadura, del País Valencià, del País Basc i el de les Illes Balears amb concerts en directe de grups d’aquests territoris. També seran a Vic artistes programats als festivals Ou Tonalidades, Focus Wales i la fira MIL Lisboa amb qui el MMVV hi manté una col·laboració.

El Mercat tornarà a ser escenari de la difusió de les novetats d’entitats catalanes. Divendres, les Joventuts Musicals de Catalunya presentaran el catàleg de la Xarxa de Músiques. També hi haurà reunions, entre d’altres, d’ASACC i d’ARC. I dissabte se celebrarà la primera gala dels premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música.