El 31è Mercat de Música Viva de Vic, con más estrenos que nunca, tendrá a Portugal como país invitado

Se celebrará del 18 al 21 de setiembre i actuarán más de 70 artistas

El 31è Mercat de Música Viva de Vic, que se celebrarà del 18 al 21 de setembre, acollirà en els seus 9 escenaris més de 70 espectacles dels quals 30 són estrenes.
L'espectacle inaugural anirà a càrrec de Juliane Heinemann, guanyadora del premi Puig-Porret 2018, que presentarà l'espectacle "L'últim camí de Walter Benjamin", un homenatge a la figura del filòsof que es va suïcidar i està enterrat a Portbou.

Entre els nous projectes discogràfics que es presentaran hi ha els de A contra bluesMazoni, Gertrudis, Lagartija Nick, Maruja Limón, Ferran Palau, Marco Mezquida i Javier Rubial. També hi haurà la nova aposta de Raül Refree, la cantant portuguesa de fado Lina, amb la qual aspira a repetir l'èxit de Silvia Pérez Cruz i Rosalía.

Durant els 4 dies de mercat desfilaran pels diferents espais altres grups com Marcel Bagés + Phicus, The Bop Collective, Marianne Aya Omac, El diluvi, La chiva Gantiva, Hannah Willwood, Os amigos dos músicos, Boticelli Baby o Sonakay. També hi haurà una programació destinada al públic familiar, amb La fada despistada, Marc Parrot i Eva Armisén, 2princesesbarbudes i Ruma.

La nit de divendres, inauguraran l'escenari de la Plaça Major la Balkan Paradise Orchestra, seguides de Koers i Joan Garriga. El dissabte s'hi podran veure les actuacions de The Crab Apples, El Petit de Cal Eril i Dorian. Pel que fa a l'escenari del Sucre, el divendres hi actuaran Deva i Lildami i el dissabte serà el torn de Buhos i Adala & The Same Song Band. Tots aquests espectacles seran gratuïts.

Fruit de les jornades professionals que organitza el MMVV cada any a Barcelona i que enguany han estat dedicades a Portugal, aquest setembre actuaran els grups portuguesos O Gajo, P.L.I.N.T i Palankalama, a més del contrabaixista portuguès establert a Barcelona Jorge da Rocha.

Pel que fa a l'activitat professional, el MMVV dedicarà un dia a Catalunya, un altre a l'Estat i el tercer estarà centrada en Portugal. Presentaran la seva activitat a Vic els governs d’Extremadura, del País Basc i el de les Illes Balears, així com el festival Ou Tonalidades, la Fira MIL Lisboa i el Focus Wales. Divendres, les Joventuts Musicals de Catalunya presentaran el catàleg de la Xarxa de Músique, i dissabte se celebrarà la primera gala dels premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música.