S'han obert les convocatòries de les beques i subvencions de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Girona

Ja es poden sol·licitar els ajuts Girona Kreas, Amplia Cultura i Suport a la Creació que convoca l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Girona.
 

Ajuts Girona Kreas

Ajuts consistents en beques i subvencions destinades a fomentar la formació, la creació i la producció artística, vinculades a la ciutat de Girona, en relació als camps artístics de la música, el teatre, la dansa, el circ, la literatura, les arts visuals, els audiovisuals, els videojocs i multimèdia i la cultura tradicional i popular.

Termini de presentació: 10 de juliol 2020
 

Subvenció Amplia Cultura

La subvenció Amplia Cultura és per a activitats culturals complementaries a l’oferta municipal o amb finalitat inclusiva i d’acció social. Aquestes subvencions es destinen a suport a activitats culturals, de promoció i exhibició, en l’àmbit de les arts escèniques, musicals, visuals, audiovisuals, literatura, cultura popular i tradicional, patrimoni cultural, que complementin l’oferta cultural municipal i que, per tant, cobreixin activitats amb poca oferta o inexistent.

Termini de presentació: 10 de juliol 2020
 

Suport a la creació de La Marfà (modalitat A). Acompanyament artístic

Es tracta d’un programa especialitzat que acompanya els músics en el seu procés professionalitzador a partir d’un pla d’accions dissenyat a mida per a cada grup. Les ajudes consisteixen en la contractació de serveis de professionals que acompanyen i fan de mentors als projectes seleccionats, així com en la cessió d'espais i de recursos.

Termini de presentació: 10 de juliol 2020
 

Suport a la creació de La Marfà (modalitat B). Primers enregistraments

S’adreça a grups novells que es trobin en un estadi inicial de la seva carrera i sense material fonogràfic publicat. L’objectiu de la convocatòria és impulsar la creació musical emergent a Girona, i es realitza conjuntament amb la Casa de la Música del Gironès. Es concedeixen fins a dues ajudes a grups per a realitzar el seu primer enregistrament (entre 2 i 4 temes). El suport consisteix en la cessió gratuïta de l’estudi de gravació i l’acompanyament d’un productor musical que orienta les bandes tant en la vessant artística com tècnica de l’enregistrament.

Termini de presentació de sol·licituds: de l'1 al 25 de setembre 2020
 

Suport a la creació de La Marfà (modalitat C). Residències internacionals

Programa de beques que té la voluntat de promoure la internacionalització i la mobilitat artística. Estan destinades a nous projectes que suposin la col·laboració entre músics que resideixen a diferents regions o països. S’accepten propostes inèdites i no estrenades de qualsevol estil de música, projectes que impliquin la mobilitat artística i que necessitin desenvolupar un procés creatiu internacional en format de residència. La beca consisteix en la cessió d’espais i en un ajut per finançar una estada de creació de cinc dies de durada a La Marfà - Centre de Creació Musical, que hauria de tenir lloc entre el mes de setembre 2020 i el mes de juny de 2021. A partir de l’import atorgat, els beneficiaris seran els responsables de coordinar els detalls de la residència, com ara desplaçaments, allotjament, i manutenció, entre d’altres.

Termini de presentació de sol·licituds: 10 de juliol 2020
 

Suport a la creació de La Marfà (modalitat D). Orquestra resident

El programa consisteix en la selecció d’una formació orquestral de música moderna (big band) que rebrà suport econòmic per realitzar, durant els anys 2020 a 2022, un projecte de creació i residència a La Marfà - Centre de Creació Musical. La residència passa per convertir La Marfà en l’espai d’assaig i creació dels diferents programes anuals que la formació desenvolupi.

Termini de presentació: 10 de juliol 2020

Trobareu tota la informació a https://web.girona.cat/web/guest/cultura/subvencions