Ajuts i mesures per a músics davant la crisi provocada pel COVID-19

AUTÒNOMS

D'acord amb el que estableix el Real Decreto-ley 8/2020 de 17 de març (Art.17-5), els autònoms, i també els autònoms cooperativistes, tindran dret a la prestació extraordinària per cessament d'activitat amb les següents condicions:
  1. Que no tinguin contracte amb cap altra empresa.
  2. Que estiguin al corrent de pagament de les quotes a la Seguretat Social.
Si es compleixen aquests requisits podran optar a la prestació extraordinària d'un 70% de la base de cotització, com a mínim mentre duri l'estat d'alarma decretat pel Govern.

La demanda de la prestació es farà com a persona física a través de la mútua de MUSICAT. Poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Aquells que no pugueu optar a la prestació, truqueu-nos i, si ho creieu convenient, us donarem de baixa d'autònoms.

També podeu consultar les prestacions que dona la Generalitat per a autònoms que no tenen altra font d'ingressos.


RÈGIM GENERAL

Els músics que es donen d'alta i baixa al Règim General de la Seguretat Social podran demanar l'atur si tenen prou dies cotitzats l'últim mes. Desde l' Acadèmia Catalana de la Música i a nivell estatal des de la Plataforma Estatal por la Música (PLAM) demanem un pla de xoc amb mesures urgents per a músics no autònoms a l'Estat i a la Generalitat.

També podeu consultar les ajudes excepcionals que atorga AIE.

Si teniu dubtes, preguntes o bé si us voleu informar amb més detall, truqueu-nos o envieu-nos un mail a sindicat@musicat.cat. Us ajudarem a saber si podeu optar a alguna d'aquestes mesures.

Tot l'equip de MUSICAT estem treballant des de casa i us atendrem a través dels correus electrònics habituals o trucant per telèfon al 972 218 689 o al 630 969 688.