Comença el 33 Festival Folk Internacional Tradicionàrius, que s'allargarà fins al 3 d'abril

L'edició 2020 està dedicada al músic Kepa Junquera

El 33è Tradicionàrius obre avui divendres la seva 33a edició amb un concert que homenatja Kepa Junquera, un habitual del festival, que li dedica aquesta edició després que el músic s'hagi recuperat d'un ictus que va patir l'any passat.

Amb un total de 49 grups i artistes i més de 70 activitats, que inclouen 14 presentacions de discos i 11 estrenes d'espectacles, enguany el festival desbordarà la música d'arrel per acollir algunes estrenes de fusió, com ara la fusió de rumba i rock de Josep Maria Ribelles, Germà Negre i Sons Essencials o l'espectacle de cloenda 'El flabiol rumbeja'. 

Una altra novetat de l'edició és l'estrena del cicle 'Concerts arran d'escenari', amb concerts de proximitat entre públic i artistes, concerts minimalistes i de nova creació que se celebraran a la platea del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT, l'epicentre del festival). Els artistes d'aquesta primera edició del cicle seran Arnau Obiols, Jordi Molina i Joan Díaz, Marc Egea i Quirze Egea, la Companyia MINIMÍssima, i Manu Sabaté. 

En aquesta edició també hi haurà espectacles per a tots els públics, com ara la presentació del disc de NEWCAT, 'Bestiari', un espectacle amb poemes de Josep Carner i música original de Joan Díaz; i la proposta 'Bon dia i bon sol' de la Cia. de teatre Dani Caracola, amb un viatge musical per les cançons més emblemàtiques de Xesco Boix.

A banda de dedicar aquesta edició a Kepa Junquera,  el 33è Tradicionàrius celebrarà els 10 anys de RIU, un dels grups que en el seu moment va revolucionar l’escena folk catalana. També homenatjarà els 40 anys de la formació Grallers de l’Acord de Vilanova i la Geltrú pioners en anar un pas més enllà amb la gralla, amb el concert Tribut a l’Acord amb Criatures, Inxa Brass Band i Quatre Quart. Per últim, el certamen recordarà els “25 anys de vacances d’Ovidi Montllor” amb el concert del grup Valencià El Diluvi i la presentació del seu últim disc 'Junteu-vos'.

Trobareu tota la informació al web del festival:
http://www.tradicionarius.cat/