Aquest mes de novembre, l'Acadèmia Catalana de la Música organitza els tallers "Mobilitat artística per a músics" i "Gestió de la propietat intel·lectual"

Els tallers es faran en horari de 10:00 a 14:00 a l'edifici SGAE Barcelona

Mobilitat artística per a músics i formacions musicals

Data: 5, 12 i 19 de novembre
Hora: de 10:00 a 14:00
Preu: Socis Acadèmia: 20€ / No socis: 130€ / Socis MUSICAT: 65€
Lloc: Edifici SGAE (Pg. Colom, 6)

Músics, grups i formacions musicals i/o estructures de suport a la música es plantegen sovint la necessitat d’ampliar el seu radi o circuits d’actuació o la necessitat d’abordar projectes com col·laboracions, intercanvis o coproduccions amb artistes i/o organitzacions d’altres regions o països. L’obertura a nous circuits, i mercats també internacionals,  és la clau per garantir el desenvolupament i la sostenibilitat dels projectes, de les organitzacions i de les carreres artístiques.

Aquest taller està dirigit a músics i artistes, responsables de grups, empreses de producció i distribució de la música que vulguin emprendre una estratègia d’ampliació de circuits, així com a responsables de centres de creació, festivals, centres o entitats de suport a projectes musicals interessats en promoure’s a escala internacional.

Aquest curs consta de 3 sessions formatives. Cadascuna d’aquestes sessions tindrà una duració de 4 hores. Es farà un total de 12 hores al llarg del curs. Es planteja de manera que els participants tinguin temps per debatre entre tots els assistents els seus projectes propis.

El Taller té per objectiu facilitar eines metodològiques i recursos per a que col·lectius i artistes de la música puguin engegar per ells mateixos el desenvolupament internacional dels seus projectes, ampliant àmbits d’actuació i redefinint nous circuits de treball i de distribució.

El Taller és principalment pràctic i proposa una metodologia pròpia apropiada per als projectes artístics i/o de gestió dels participants.


Gestió de la propietat intel·lectual

Data: 6, 13 i 20 de novembre
Hora: de 10:00 a 14:00

Preu: Socis Acadèmia: 20€ / No socis: 130€ / Socis MUSICAT: 65€
Lloc: Edifici SGAE (Pg. Colom, 6)
 

Resulta paradoxal però molts dels músics, artistes i/o creadors musicals del nostre país no tenen clar de què es parla quan es parla de propietat Intel·lectual i, en canvi, d’una o altra manera és quelcom que, ben gestionat, pot garantir-los recursos econòmics per mantenir la seva activitat creativa.

A partir d’una immersió general en els conceptes i les tipologies de drets associats a la propietat intel·lectual, aquest curs pretén conduir els alumnes cap a les millors maneres de treure rendiment a la seva obra o activitat creadora mitjançant mentories particulars.

El taller  està dirigit a músics, compositors, autors o intèrprets, de qualsevol gènere o estil musical. També a mànagers i/o col·laboradors en la gestió de una carrera artística o a qualsevol persona que vulgui desenvolupar-se professionalment en la indústria musical.

Aquest curs consta de 3 sessions formatives. Cadascuna d’aquestes sessions tindrà una duració de 4 hores. Es farà un total de 12 hores al llarg del curs. Es planteja de manera que els participants tinguin temps per debatre entre tots els assistents els seus projectes propis

El Taller té per objectiu exposar els conceptes i tipologies dels drets derivats de l’autoria i/o propietat intel·lectual de les obres musicals; drets sobre l’obra, drets sobre la producció, drets sobre la interpretació. En definitiva,  dels drets derivats dels usos de la música; qui gestiona què? Qui cobra? Qui paga?

D’altra banda, s’analitzaran i compartiran els casos dels participants en clau de mentoria, que faciliti els alumnes els coneixements i recursos a emprar per tal de gestionar correctament la seva obra. Tot plegat analitzant els canvis, les amenaces i les oportunitats que regeixen i regiran a futur la propietat intel·lectual en l’entorn  del món digital.

Per inscriure-us, envieu un correu a info@academiamusica.cat