HARMONIA PER A MÚSICS

Per conèixer l'harmonia i aplicar-la

En tota obra musical l'harmonia es manifesta d'una manera o altra, i aquesta manifestació, juntament amb la d'altres elements musicals, és la que aporta la bellesa de la peça musical. A més, es pot gaudir interpretant o escoltant una peça musical sense necessitat de preguntar-se ni d'analitzar res del seu procés de creació.

Però arriba el dia que un músic, apart d'interpretar, pot sentir curiositat per tot això i fer-se preguntes com aquestes: com és que aquestes veus sonen tan bé?, com es fa per harmonitzar una melodia?, puc canviar acords en una cançó perquè soni més bé?... Les respostes a aquestes preguntes, i a moltes altres, són les que aquest curs pretén desvetllar. A partir de l'explicació de conceptes bàsics i de l'anàlisi d'obres senzilles, es descobrirà com funciona l'harmonia i com aplicar-la.

A QUI VA DIRIGIT
Va dirigit a aquells intèrprets que vulguin aprofundir en aquesta disciplina. No cal dir que, per seguir bé el curs, és imprescindible saber llegir música i molt recomanable poder tocar bàsicament un instrument harmònic (piano o guitarra).

PROGRAMA
El programa comença per aspectes molt bàsics que han de servir per assentar coneixements. Després, cada punt es desenvoluparà més o menys en funció de les característiques generals de l'alumnat:
  1. Intervals i escales.
  2. Tonalitat, funcions tonals i cadències.
  3. Acords tríades i quatríades. Xifrat i inversions.
  4. El ritme harmònic.
  5. Notes estranyes a l'harmonia.
  6. Harmonització i reharmonització. Anàlisi de partitures.
  7. Moviments de les veus. Melodies a dues i tres veus.

DATES I HORARI
Els dimecres 21 i 28 de novembre i 5 i 12 de desembre 2018
De 11:00 a 13:00

LLOC
MUSICAT - c/ Joaquim Vayreda, 65, entresòl D - 17001 Girona

EL PROFESSOR

Ultano Gómez

És professor titulat de piano, llenguatge musical i harmonia. Paral·lelament als estudis clàssics, va ampliar els estudis musicals assistint als cursos d'harmonia, arranjaments i piano a l'Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona. Ha rebut consells de destacats professors i compositors que, al llarg de la vida, l'han ajudat a perfeccionar-se professionalment. El seu interès per la tècnica el va portar a obtenir el títol d'Enginyer Tècnic, en l'especialitat d'electrònica, a la Universitat de Girona d'on també n'és professor.

Com a professor, des de fa quasi trenta anys, imparteix classes de llenguatge musical, harmonia, piano, cambra i conjunt instrumental a l'Escola Municipal de Música de Banyoles. També ha impartit cursos de notació musical (Finale) i seqüenciació (Cubase) en diverses edicions, des de l'any 2001.

Com a pianista, al llarg de la seva vida ha treballat en formacions diverses, tocant gran varietat d'estils. Com a compositor, la seva obra és eclèctica i d'estils diversos. Ha escrit música per a cinema, teatre i publicitat. També ha escrit per diverses formacions (orquestra de corda, simfònica, conjunt de vent, formacions de cambra, conjunts infantils, etc.). També ha escrit per a cobla, i és en aquest àmbit que la seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis, destacant el 1er premi SGAE e sardanes (2005). Com a arranjador, té més d'un centenar d'obres arranjades, entre les quals es troben moltes de les cançons dels llibres de música de l'editorial Cruïlla.
 


Inscripció

Girona - MUSICAT


 Accepto condicions
Esborrar Enviar