Els Catarres, grans triomfadors dels Premis Enderrock 2014 per votació popular

El trio Els Catarres lideren el rànquing amb cinc guardons  com a millor artista, millor disc de pop-rock, millor cançó, millor lletra i millor portada

El Petit de Cal Eril i Miquel Abras & Cesk Freixas guanyen les categories de cançó, i Ebri Knight i els Quicos s'emporten els premis de folk 

Obrint Pas com a millor directe, Oques Grasses com a grup revelació, Els Amics de les Arts com a millor DVD, Blaumut com a millor clip i Bongo Botrako com a millor artista en altres llengües, també han estat premiats

La revista Enderrock va fer públics ahir a Barcelona els resultats dels Premis Enderrock 2014 per votació popular. El trio d'Igualada Els Catarres han estat els grans triomfadors amb un total de cinc distincions: Millor artista del 2013, millor disc de pop-rock i millor portada per Postals, millor cançó i millor lletra de cançó en català per 'Vull estar amb tu'.

La votació popular ha premiat  amb dos guardons - millor directe i millor nova proposta -  a Pau Codina en la categoria de música clàssica i a Gemma Abrié + Vicens Martín Dream Big Band en la categoria de jazz. El Petit de Cal Eril acumula igualment dos premis entre la votació popular i la crítica, que han coincidit en considerar La figura del buit el millor disc de cançó d'autor de l'any.   

En la categoria de folk sobresurten els noms del grup maresmenc Ebri Knight, guanyador del premi al millor disc amb La palla va cara i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que han vist premiada la inèdita 'Sóc d'allà baix' com a millor cançó de folk. 

En la categoria de cançó d'autor han rebut el premi popular a la millor cançó el duet Miquel Abras i Cesk Freixas amb L'Empordà se'ns crema.   Pel que fa a les altres categories el públic ha premiat Oques Grasses (millor grup revelació 2013), Obrint Pas (millor directe 2013), Blaumut amb Bicicletes (millor videoclip 2013), Els Amics de les Arts amb Tenim dret a fer l'animal - En directe (millor DVD o documental musical) i Bongo Botrako (millor artista català en altres llengües del 2013), a més de considerar l'Stroika de Manresa (millor sala de concerts).   

En l'àmbit de jazz, s'ha guardonat David Pastor (millor solista) i Pavana Club de The Jamboree Big Latin Band (millor disc). I, finalment, en l'àmbit de la clàssica, els vots majoritaris han anat a David Alegret (millor solista) i per a Brossa Quartet de Corda per a Música per a quartet de corda, de Josep Maria Mestres Quadreny (millor disc). 

Els Premis Enderrock 2014 segons la crítica musical

Els Premis Enderrock 2014 segons la crítica musical, han premiat a La Troba Kung-Fú (millor disc de l'any i millor disc de folk en català), Els Pets (millor disc de pop-rock en català), El Petit de Cal Eril (millor disc de cançó d'autor en català), The Excitements (millor disc català en altres llengües), Manel (millor artista de l'any), Súper Gegant (millor artista revelació de l'any), Xavier Díaz-Latorre (millor disc català de clàssica) i Marco Mezquida Trio (millor disc català de jazz).  

Reconeixements a la indústria musical 

El Grup Enderrock també ha lliurat els tradicionals reconeixements a la trajectòria de la indústria musical catalana. En aquesta ocasió s’ha distingit al segell discogràfic Blanco y Negro (30 anys), als festivals Anòlia (25 anys), Altaveu (25 anys), Mercat de Música Viva de Vic (25 anys) i Sónar (20 anys), a la productora i promotora de concerts WAM Produccions (20 anys), i al segell i promotora Houston Party Music (15 anys).

Nit Enderrock dels Premis de la Música Catalana

La gala de la setzena edició dels Premis Enderrock 2014 - Premis de la Música Catalana se celebrarà el dijous 13 de març al Teatre Muncipal de Girona, i inclourà un homenatge a Francesc Pi de la Serra, pels seus 50 anys damunt dels escenaris. Hi actuaran Els Catarres, La Troba Kung-Fú, Txarango, La iaia i Gerard Quintana amb Xarim Aresté.