La SGAE i les grans empreses de distribució signen un acord que facilita l'ús del repertori dels autors membres de l'entitat de gestió

El conveni agilitza els tràmits necessaris perquè els membres d'ANGED obtinguin, de forma més senzilla, l'autorització que necessiten per amenitzar els seus establiments

La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i la Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución (ANGED) han signat un nou acord de col·laboració que facilita l'ús del repertori dels autors membres de l'entitat de gestió. L'anterior conveni datava del juliol de 1997.

En un comunicat conjunt, han declarat que, amb la signatura del nou marc de col·laboració, ambdues parts esperen trobar nous nexes de treball que ajudin als respectius associats a entendre i treure un major partit en els seus negocis dels beneficis comercials que aporta l'ús de la música als establiments.

El nou conveni agilitza els tràmits necessaris perquè els membres d'ANGED obtinguin, de forma més senzilla, l'autorització que necessiten per amenitzar els seus establiments amb el repertori dels autors. Així mateix, s'estableixen una sèrie d'incentius i deduccions per ser membre de l'associació, que aixopluga més de 6.200 establiments.


Segons el secretari general de SGAE, Carlos López, "L'objectiu d'aquest conveni és aconseguir una major eficàcia en la gestió del repertori dels nostres autors". També ha dit que l'entitat  “busca sempre facilitar els tràmits als clients i simplificar el procés de gestió de llicències de drets d'autor amb les quals han d'explicar les àrees comercials, on l'amenització musical exerceix un paper fonamental”.