El concurs Sona9 anuncia els 12 grups i solistes semifinalistes que actuaran als concerts de Figueres, Barcelona, Tarragona i Vic.

La quarta fase del concurs se celebrarà aquest setembre.

Els 12 grups i cantants classificats per a les semifinals de la 18a edició del concurs Sona9 han estat Cabot (pop-rock, Marratxí), L’Home Brut (pop-rock, Beneixida), Plou (pop-folk, Barcelona), Ushanka (pop-folk, Barcelona) i Va! (pop-rock, Barcelona) –escolits per votació popular als concerts preliminars–, a més de L’Home Invent (pop d'autor, Montcada i Reixac), Maravint (pop, Barcel ona), Menut (cançó-folk, Móra d’Ebre), Monxos (pop progressiu, Pollença), Novembre Elèctric (pop-rock, Algemesí), Pubilles Ninja (folk-rock, Sant Cugat del Vallès) i Sandra Bautista (cançó d'autor, Martorelles) –elegits pel jurat del certamen–.

Els 12 semifinalistes actuaran als concerts que se celebraran al Festival Acústica de Figueres (30 d’agost), les Festes de Santa Tecla de Tarragona (14 de setembre), el Mercat de Música Viva de Vic (15 de setembre) i el festival BAM (21 de setembre) a les Festes de la Mercè de Barcelona. A Figueres i Vic també presentarà el seu nou disc el darrer guanyador del Sona9, Senyor Oca, Cant de pagès (RHRN, 2018).

L’Acústica de Figueres donarà el tret de sortida de les semifinals del Sona9 2018 el dijous 30 d’agost amb Maravint, Plou i Sandra Bautista. A Tarragona, coincidint amb les Festes de Santa Tecla actuaran el divendres 14 de setembre L’Home Brut, Menut i Va!. L'endemà dissabte 15, el Mercat de Música Viva de Vic acollirà els directes de Monxos, Novembre Elèctric i Ushanka, i el divendres 21 de setembre en el marc del Festival BAM de les Festes de la Mercè de Barcelona es podrà veure en acció a Cabot, L’Home Invent i Pubilles Ninja.

Tots aquests artistes hauran de presentar en directe, a part del seu repertori, una versió en català i la musicació d'un poema. De les quatre semifinals en directe, el jurat escollirà els 5 grups que passaran a la cinquena fase del concurs, última cita prèvia a la final del Sona9 del 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El concurs de grups emergents Sona9 està organitzat per Enderrock, TV3, Catalunya Ràdio - iCat FM, i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm. A més, també hi participen la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears, les Cases de la Música i la Fundació Verkami.

CONCERTS SEMIFINALS SONA9 2018

FESTIVAL ACÚSTICA (FIGUERES)
Dijous 30 d’agost – 18.30h – Plaça Catalunya
18:30h > SANDRA BAUTISTA (cançó d’autor – Martorelles)
19:15h > MARAVINT (pop · Barcelona)
20:00h > PLOU (pop-folk · Barcelona)

FESTES DE SANTA TECLA (TARRAGONA)
Divendres 14 de setembre – 20h – Capsa de Música
20:00h > VA! (pop-rock · Barcelona)
20:45h > L’HOME BRUT (pop-rock · Beneixida)
21:30h > MENUT (cançó-folk · Móra d'Ebre)

MERCAT DE MÚSICA VIVA (VIC)
Dissabte 15 de setembre – 18h – Plaça dels Màrtirs
18:00h > USHANKA (pop-folk · Barcelona)
18:45h > MONXOS (pop progressiu · Pollença)
19:30h > NOVEMBRE ELÈCTRIC (pop-rock · Algemesí)

BAM – LA MERCÈ
Divendres 21 de setembre – 18:30h – Plaça Joan Coromines
18:30h > CABOT (pop-rock · Marratxí)
19:15h > L’HOME INVENT (pop d’autor · Montcada i Reixac)
20:00h > PUBILLES NINJA (folk-rock · Sant Cugat del Vallès)