El periodista i tertulià valencià Màxim Huerta, nou ministre de Cultura i Esport

Durant deu anys ha estat copresentador del magazin d'Ana Rosa Quintana a Telecinco

Màxim Huerta Hernández (Utiel, València, 1971) és un periodista i escriptor valencià, copresentador del magazin matinal televisiu d’Ana Rosa Quintana, que avui ha estat nomenat ministre de Cultura i Esport del govern espanyol.

És llicenciat en ciències de la informació per la Universitat CEU San Pablo de València i té un màster en disseny gràfic i il·lustració editorial. Es va iniciar en la professió a Radio5 de RNE, a Utiel mateix, i a Radio Bunyol. També va escriure als diaris Valencia 7 días y Las Provincias. El 1997 fa el salt a la televisió i s’incorpora a Canal 9 per presentar i editar l’Informatiu Metropolità i l’Informatiu d’última hora. L’any 2000 comença a treballar a Telecinco, primer com a presentador de la desconnexió territorial per al país valencià i després ja per als serveis informatius estatals, on durant cinc anys presentarà la tercera edició estatal i finalment la matinal.

L’any 2005, Huerta s’incorpora a l’equip del magazin d’Ana Rosa Quintana, que va copresentar fins al setembre de 2015. De 2006 a 2010 va col·laborar en el programa d’Ana García Lozano a Punto Radio. La seva última feina a televisió va ser el 2016, presentant el programa de cinema i viatges Destinos de película. Actualment col·laborava al programa Gente despierta de RNE, i en mitjans com El Español, 20 Minutos, Glamour i Viajes National Geographic.

En la seva faceta d'escriptor, Màxim Huerta és autor de sis novel·les, a més de relats il·lustrats, teatre i un llibre de viatges. El 2014 va guanyar el Premi Primavera de novel·la amb La noche soñada.

Pel que fa a l’esport, ha declarat que no li agrada. L’any 2010 va piular a Twitter “menys esport, crec que faig de tot” i el 2016 “no piulo de futbol perquè no en tinc ni puta idea”.