Laura Borràs, Consellera de Cultura del govern de la Generalitat

La cantautora tortosina Montse Castellà serà la seva cap de gabinet

Laura Borràs i Castanyer (Barcelona, 1970) és filòloga de formació. Llicenciada en Filologia Catalana i doctorada en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona. Ha estat professora al Departament de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la mateixa universitat de 1988 a 2013 i directora acadèmica del màster de Literatura en l'Era Digital de 2012 a 2013.  

Especialitzada en literatura en entorns virtuals, des de l'any 2001 dirigeix el grup de recerca Hermeneia, format per professors d'universitats europees i americanes, que es dedica a estudiar les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals.

El gener de 2013, Ferran Mascarell la proposa per presidir la Institució de les Lletres Catalanes, càrrec que deixa a principis d’aquest any per prendre possessió de l’acta de diputada al Parlament de Catalunya.

Ha declarat que farà tàndem amb el seu predecessor, Lluís Puig, amb qui diu tenir molt bona sintonia després de treballar junts durant cinc anys. Tots dos van entrar l’any 2013 al Departament de Cultura de la mà de Ferran Mascarell, ella com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes i ell primer com a director de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural i, des de juliol de 2017, com a conseller.

Molt activa a Twitter, on té més de 25.000 seguidors, publica regularment cites literàries d’autors catalans i universals.

La flamant consellera ha triat com a cap de gabinet la cantautora tortosina Montse Castellà, component del grup Les Kol·lontai.