Un centenar d’alumnes d’escoles de música de la demarcació de Girona a la X Orquestrada del Conservatori de Música Isaac Albéniz

El concert final tindrà lloc aquest diumenge, 18 de març, a les 17h30’ a l’Auditori Palau de Congressos de Girona

Després de diversos assajos, el concert de la X Orquestrada de les Comarques Gironines tindrà lloc aquest diumenge 18 de març a les 17hores30 minuts a la Sala Simfònica de l’Auditori de Girona, sota la direcció de David Salleras (Banda i Orquestra Simfònica) i Pierfrancesco Fiordaliso (Orquestra de Corda). Hi participaran  un centenar d’ alumnes procedents d’una vintena d’escoles de música d’arreu de les comarques gironines, des de la Bisbal fins a Calonge, passant per Palafolls, Sant Hilari Sacalm, Torroella, Sant Feliu de Guíxols..., a més d’alumnes del mateix Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Les invitacions, encara disponibles, es podran recollir a la taquilla de l’Auditori el dia del concert.
 
L’Orquestrada té lloc després que els participants s’hagin trobat en diversos assajos al Conservatori de Girona, a l’Espai La Pineda de Sant Gregori i finalment a l’Auditori de Girona.
 
En aquesta desena edició, la direcció del Conservatori ha volgut centrar-se  en els estudiants més petits, tot i que ja tenen edat  per tocar en una orquestra. És per això que els participants a la X Orquestrada són exclusivament alumnes de 4t curs de nivell elemental fins a segon de grau professional, és a dir, de 10 a 14 anys aproximadament. I és que, tal i com ha dit David Salleras, enguany “la qualitat ha passat per damunt de la quantitat”. D’aquesta manera, David Salleras i Pierfrancesco Fiordaliso han pogut dedicar tota l’atenció a aquest centenar de nens i nenes i dedicar-s’hi plenament, ja que anteriorment hi assistien alumnes de fins a 18 anys i això duplicava el número de participants.
 
És així com s’aconsegueix el principal objectiu de l’Orquestrada, que és estimular els alumnes i donar-los l’oportunitat de tocar en una orquestra simfònica. D’aquesta manera, el Conservatori de Música de la Diputació de Girona arriba a tot el territori i estableix col·laboracions amb les escoles de música i els professors de música de les comarques gironines.
 
 
DAVID SALLERAS
 
Saxofonista clàssic i compositor. Va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on va obtenir el Premi d'Honor de Grau Superior de Saxòfon, essent alumne del catedràtic Salvador López. Becat per la Generalitat de Catalunya, va finalitzar els estudis amb el reconegut intèrpret internacional Jean-Yves Fourmeau al Conservatori de París. Ha estat distingit amb la Medalla d'Or per Unanimitat i Felicitacions del Jurat.  Entre d’altres, és guanyador del 1r premi a "Joves Intèrprets" de Barcelona; del 1r premi del Concurs de Música de la Universitat de Barcelona; de la Beca de la Fundació Agrupació Mútua (Barcelona); del premi "Joves Intèrprets" atorgat per la Fundació CANAVY (París); de la beca de perfeccionament atorgada per Ibercaja i de la Medalla d'Or per Unanimitat del Conservatori Nacional Debussy (París) a la classe de Nicolas Prost. Actualment és professor al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona i membre del grup Folkincats.
 
 
PIERFRANCESCO FIORDALISO
 
Finalitza els estudis Superiors de violí l’any 1990 distingit amb el "Summa Cum Laude", al Conservatorio Statale di Musica L. D'Annunzio (Itàlia). Ha estat alumne d'Arrigo Pelliccia a Roma, de X. Gilles a Boston i d’ I. Grubert a Fiesole (Firenze) i s'ha perfeccionat amb F. Gulli, P. Vernikov i A. Stern. Ha estat convidat com a Concertino a les orquestres Arturo Toscanini de Parma, Filarmonia Veneta, Settimane Musicali di Stresa, I Solisti diFiesole, Orchestra da Camera di Bologna i Camerata 216, entre d'altres. Com a solista va assolir un gran èxit de crítica i públic amb la seva versió del 2n concert de Paganini La Campanella. Ha estat premiat en nombrosos concursos Internacionals (Stresa, Firenze,Genova, Catanzaro...) i ha realitzat concerts arreu d'Europa, Amèrica i Àsia. Actualment és professor del Conservatori de Girona on combina una gran tasca concertística solista i cambrística.