Només un 25% de dones als festivals de música catalans el 2017

L'últim estudi de l'Observatori Cultural de Gènere destaca que hi ha 17 festivals on no s'ha programat cap dona solista i 12 festivals on no hi ha cap banda mixta

L'Observatori Cultural de Gènere ha publicat un informe sobre la presència femenina als festivals de música catalans. Concretament, ha analitzat la presència de dones a 50 festivals aquest 2017. L'estudi s'ha fet amb la col·laboració de MIM (Mujeres en la Industria de la Música), associació nascuda el setembre de 2016 durant la 28a edició del Mercat de Música Viva de Vic i que treballa per la igualtat de gènere en la indústria musical.

Les conclusions són demolidores: un 34% dels festivals no van programar cap dona solista i en un 24% no hi va haver cap banda mixta. El rècord de dones en la seva programació –sigui de bandes o solistes- el té el Festival Mixtur (55,55%), seguit de Say it Loud (50%). El percentatge més alt de solistes el té el festival Músiques sensibles (42,85%), seguit del BAM (34,09%) i del Room Festival (33,33%). 

D'altra banda, hi ha gèneres musicals més reacis a incorporar la presència femenina, que és nul·la en el heavy metal, en la música electrònica, alternativa i experimental i molt escassa en el rock.

Podeu llegir l'informe complet a:
http://dones.gencat.cat/web/.content/01_actualitat/noticies/Informe_OCGenere_FestivalsMusica2017.pdf