Oberta la inscripció a la tercera edició del Barcelona Fiddle Congress, que tindrà lloc del 2 al 4 de febrer

La tercera edició del Barcelona Fiddle Congress, que organitza l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), tindrà lloc del 2 al 4 de febrer de 2018. Aquesta tercera edició vol consolidar aquesta proposta d’encontre i debat al voltant dels instruments de corda fregada a l’àmbit de la tradició musical no clàssica.

La Trobada Fiddle, que vol reunir 1.500  intèrprets estudiants de corda fregada de les escoles de música i conservatoris de tot Catalunya, tindrà lloc el diumenge 4 de febrer a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La inscripció ja és oberta.

Músics, estudiants, professionals i aficionats podran escoltar, observar, parlar i reflexionar sobre el paper i la utilització dels instruments de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix) en diferents estils musicals allunyats de la música clàssica. 

Figures internacionals com ara Casey DriessenChristian HowesDavid WallaceFiona Monbet o Mimi Rabson oferiran tallers, classes magistrals, ponències i concerts, juntament amb una llarga llista de músics i professorat de l’escola. Cal destacar també la participació d’un important nombre de graduats de l’ESMUC com ara Marta RomaApel·les CarodQuico PugésPere Nolasc.
Tota la informació relativa a la inscripció, preus, descomptes, programa, horaris i concerts del Barcelona Fiddle Congress pot consultar-se aquí.
                                  
Trobada Fiddle
Per tercera vegada consecutiva, el Barcelona Fiddle Congress acollirà una activitat adreçada als més joves i en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), la Trobada Fiddle. Després de l’èxit de les dues primeres edicions, l’ESMUC i l’ACEM tornen a organitzar aquesta experiència conjunta dedicada als estudiants de corda fregada de les escoles de música i conservatoris d’arreu Catalunya.
La classe col·lectiva de la Trobada reunirà 1.500 joves músics i el seu professorat i igual que a les darreres edicions, serà coordinada pel violinista, professor de l’ESMUC i impulsor del congrés, Oriol Saña, juntament amb els membres del grup aupaQUARTET i el professorat del congrés.
La Trobada tindrà lloc el diumenge 4 de febrer,  a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
                                            
Barcelona Fiddle Pro
El congrés de corda fregada de l’ESMUC també ofereix el Barcelona Fiddle Pro, un espai per a professionals, proveïdors, botigues, tècnics i entitats d’instruments musicals que vulguin participar en aquest projecte. Els inscrits podran participar en presentacions de producte, i en el Fiddle Pro Coffe, un espai de relaxament amb escenari i diversos serveis on es desenvoluparan les activitats i demostracions del congrés.
El Barcelona Fiddle Congress compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’ACEM, el MNAC, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Born.
                                          
Més informació:
Barcelona Fiddle Congress